Lafferty til Burnley!

Det har vært spekulert en stund rundt denne overgangen og etter at det ble kjent at klubben hadde venstrebacken på prøvespill forrige uke, tok det ikke lang tid før ryktene startet. Dagen før overgangsvinduet stenges på balløya blir 22-åringen permanent Burnley-spiller, noe som faller i god smak hos sjefen!

Foto: BurnleyFC.com

Manageren valgte allikevel å ikke gjøre som han uttalte i en pressekonferanse tidligere denne måneden der det ikke kom til å bli noen fler forsterkninger. Nord-iren var på prøvespill en periode og overbeviste såpass at manageren satte igang hjulene og overgangen ble permanent – i en posisjon som kun hadde en rendyrket venstreback.

Overgangssummen er ikke offentliggjort, men skal ligge i £150.-200.000-klassen og venstrebacken har skrevet under en to- og et halvt års kontrakt, gitt at arbeidstillatelsen går i boks.

Han er en spiller vi har kjent til en stund nå. Vi hadde han hos oss i en uke og trente med oss der han imponerte, sa Burnley-sjefen. Sesongen er over i Irland, så han var ikke helt i form og vi har jobb å gjøre med å få han på banen og klar, men det er et stort sprang fra det nivået han er vant med.

– Han hadde en god periode i Celtic og man kunne helt klart se den utdanningen, han har en utmerket venstrefot og stortrives med å komme seg fremover, han er en god fotballspiller og passer veldig bra i vår spillefilosofi. Han er en spiller for fremtiden, men samtidig i våre nåværende planer, avsluttet Howe i sin hyllest.

Unge Lafferty er født i Derry og startet sin voksne karriere i Celtic, men har også vært på et vellykket lån hos Ayr United før han valgte å flytte til hjemlige trakter i 2009/10. Overgangen til the Candystripes gjorde godt for 22-åringen, for de vant cupen forrige sesong, opprykk til øverste divisjonen samme sesong takket være en sterk 3.plass.

Den gode formen gjorde han ettertraktet og flere klubber fulgte med på venstrebackens utvikling, blant annet var det et kort prøvespill hos Derby og Brighton, men det var Burnley som trakk det lengste strået og sikret seg underskriften som imponerte i en arrangert treningskamp bak lukkede dører mot Wolverhampton forrige uke.

Redaksjonen ønsker spilleren velkommen til Burnley FC og Turf Moor.