Langer ut mot dommeren og etterlyser VAR

Sjefen var svært misfornøyd med dommeren og etterlyster VAR i ligaen etter at flere avgjørelser gikk imot the Clarets på Etihad Stadium. For Joe Hart var det en tung gjenforening med sin tidligere arbeidsgiver. 

Foto: BurnleyFC.com

De færreste forventet at Burnley kom til å få noe som helst mot Manchester City som er regjerende seriemestere og har enda til gode å tape på eget gress denne sesongen. Kampen startet med en kynisk og stygg takling av City-kaptein Vincent Kompany på Aaron Lennon og ble avsluttet med Leroy Sanes stygge takling på Matt Lowton. Begge burde vært sendt av banen mener sjefen. Hjemmelagets andre mål er også noe som vekker harme hos sjefen. Ballen var utenfor når den ble lagt inn i feltet og endte med scoring.

Foto: BurnleyFC.com

– Jeg sliter fortsatt med å forstå hvordan spillet slik det er idag. Hvis ikke Kompany fortjener rødt, så vet ikke jeg hva som er rødt. Det er rart at dommerne ikke gjør noe fordi at det er så tidlig i kampen, men det var et rødt kort. Det var høyt spark mot en dødsonen hans og Aaron har et sår og trente å sy. Han var tøff som holdt ut så lenge som han gjorde.

– Det er en bisarr synsvinkel fordi det ble et gult kort og de som kaster seg ned over resten av banen, ikke blir straffet for det. Jeg synes det er absurd. Så, senere i kampen fortjener Sane et rødt kort også. Man kan ikke gå rundt og klippe ned uten formål og ønske om å spille ballen. 

Foto: BurnleyFC.com

– Det var frustrerende med målet og leksen er at man spiller til dommeren blåser. Vi må håndtere det og så protestere, men jeg vet hvor vi skal starte. Sane er en som går ned i en nærmest umulig situasjon og dommeren ser fullstendig forvirret ut. Spillerne våre reagerte på det og så vil dommeren gi straffe ved å ta fløyta i munn, men blåser ikke. I mellomtiden er spilleren deres ute og legger inn ballen som også er ute, og de scorer. 

– Jeg vet ikke hvor mange feil ting som skjedde, men det var mange av dem. Det var et absurd øyeblikk og tilskuerne skjønte ingenting. Det var forvirrende for alle og det var veldig viktig for oss. Det andre målet er så utrolig viktig og de neste minuttene følte vi fortsatt på urettferdigheten. De scoret enda ett og man slår ikke tilbake på tre mål her. 

Foto: BurnleyFC.com

– VAR må skje, det bare må det. Man kan bare se på kampen og avgjøre selv. De er et topplag og trenger ingen hjelpende hånd. VAR ville kanskje ha balansert det litt slik at lag som oss får en liten del av kaken. De kan fortsatt slå det uansett om dommeren gjør en god, dårlig eller likegyldig beslutning, fordi de er et veldig godt lag. Men når man ligger under med ett mål og er forsatt med i kampen, så trenger ikke dette å skje.

– Fram til da gjorde vi det greit. Å gjøre det greit høres forenklet ut, men det er heller ikke lett. Vi begynte sakte, men sikkert å komme oss inn kampen. De hadde sjanser og man forventer keeperen å redde, noe Joe gjorde og man regner med å måtte trenge store avgjørelser når de kommer. Hele laget hadde viljen med seg og det er bra, men faktum er at avgjørelsene gikk imot oss og de endret hele kampen, forklarte Dyche.

Foto: BurnleyFC.com

Keeper Joe Hart ble gjenforent med sin tidligere arbeidsgiver og forteller at han kommer til å sove dårlig etter kampen. Hart fikk en varm velkomst på Etihad Stadium hvor han i sin tid vant to ligatrofeer, men reiste hjem med en lei følelse etter 5-0 tapet for City. Keeperen innrømmer at hjemmelagets andre mål var spesielt tungt å svelge.

– Det var et veldig merkelig øyeblikk. Det virket som om dommeren skulle gi straffe, selv om jeg mener det ikke var det. Jeg tror han (Leroy Sane) sparket i bakken. Dommeren tar fløyta til munnen, men så går ballen ut av spill. Linjemannen beklaget for å ha koblet ut, men når det skjer ved 1-0 så har det en effekt. Jeg sier ikke at vi ville ha vunnet kampen, men det endret alt. Det er vanskelig og alle gjør feil. Han appellerte til det menneskelige og jeg ser den og verdsetter det. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi er alle mennesker, men ballen var ute av spill. Hvis noen sier det til meg, så må de være ganske sikre på at den var ute. Når det forventes at du kommer til å tape, så er det ingen som bryr seg. Men vi gjør det, vi byr oss og det kommer til å bli vanskelig å sove i natt. Følelsen av frustrasjon er ikke en god følelse. 

– Jeg satt pris på velkomsten, men jeg kom hit som en Burnley-spiller og det eneste jeg tenkte på var å et positivt resultat, så det var ikke en god dag. Jeg elsker dette stedet og vi har mye historie sammen. Det kommer ikke til å endres og jeg er stolt av alt vi har utrettet sammen, men nå er jeg på et annet sted i karrieren og vil spake den i gang. Jeg er frisk og opplagt og vil gi alt for Burnley. Det er alt jeg tenker på og det som begeistrer meg mest akkurat nå, sa Hart.