Sjanseløse mot City

(Manchester City 5-0 Burnley): City tok oppskriftsmessig en tidlig ledelse og var det farligste laget på eget gress. Annen omgang gikk fra vondt til verre med to raske mål, hvorav ene ikke skulle stått og kampen var i realiteten punktert før timen var spilt. Mahrez og Sane satte spikeren i kisten mot slutten av kampen.

Burnley fikk tilbake Steven Defour i lagoppstillingen mot regjerende serielederne Manchester City. Kampen startet med en spennende Burnley-mulighet og en kynisk takling av Vincent Kompany som fikk et fortjent gult kort for forseelsen. Det påfølgende frisparket ble sendt over keeper Ederson av Sam Vokes (2′).

Åpningsminuttene var det ganske jevnt, Burnley yppet seg mot City uten de store sjansene. Kampens første store sjanse var signert hjemmelaget og Sergio Aguero (15) når Mahrez la inn i feltet, spissen klarte ikke å overliste Joe Hart. Burnley kontret umiddelbart, men City stoppet forsøket og bygget sakte opp et angrep. Etter litt veggspill utenfor feltet havnet ballen etterhvert hos Silva i feltet som sendte en pasning til motsatt side som ingen Burnley-spillere klarte å stoppe. Der ventet Sergio Aguero og klinket til på direkten. 1-0 til City etter 17 minutter.

Som forventet besto mye av de neste ti minuttene med City-press og Burnley-forsvar. Det var hyggelig å se Steven Defour tilbake på banen og belgieren samspilte godt med Jack Cork i hjertet av midtbanen. Aguero fortsatte å være en trussel og la opp til en fin Silva-mulighet i det 29.minutt, men spanjolen sendte kule like over mål.

Burnley var respektløse mot City og Jeff Hendrick (35′) skremte hjemmelaget med et godt skudd inne i feltet, men John Stones avverget. Hjemmelaget bygget tålmodig opp sine angrep, men Burnleys besluttsomme forsvars avverget forsøkene fram til pause. Selv om David Silva og Sergio Aguero skapte en fryktelig god dobbeltsjanse i det andre tilleggsminutt.

Burnley var klare over at annen omgang kom til å bli utfordrende mot et City-lag som kun hadde sluppet inn ett mål i annen omgang denne sesongen. To minutter ut i omgangen trengte Matt Lowton bistand fra støtteapparatet etter forsøk på å avverge et hardt Silva-skudd i feltet, men kom seg heldigvis på bena til applaus fra tribunens hjemme og bortefans. Hjertevarmende gest.

City-laget fortsatte der de slapp. Etter å ha snappet opp kula på et halvhjertet Burnley-angrep og et meget merkelig mål fant sted. Sane falt ned i feltet, hjemmelaget roper på starffe og ballen triller sakte ut mot dødlinja. I mellomtiden stoppet hele Burnley-forsvaret (og midtbanen) opp og så på dommeren. Ballen trillet aldri ut og David Silva utnyttet anledningen ved å sende den mot Bernardo Silva. Hardt skudd mot nærmest åpent mål og 2-0 i det 54.minutt. Det kontroversielle var at ballen var ute når B.Silva la den inn…

I urettferdighetens navn fortsatte det i samme spor rett like etterpå. City sikret et hjørnespark som the Clarets fikk klarert og ballen trillet ut til en fullstendig umarkert Fernandinho. Midtbanespilleren klinket til og 3-0. 56 minutter var spilt. Aguero (64′) kunne ha satt sitt andre for kvelden like før han ble byttet ut, men klarte ikke å overliste Joe Hart denne gangen. Burnley sendte ut friske bein med Ashley Westwood, Ashley Barnes og Chris Wood.

På tross av byttene der terrieren Ashley Barnes ble sluppet løs, var det lite som antydet til at Burnley skulle klare å komme seg forbi City-forsvaret. Noe skittent spille og mye rutine ala Pep Guariola sørget for at Burnley ble effektivt stoppet. City ville ikke gi seg og i det 83.minutt kontret hjemmelaget nok en gang og denne gang var det Riyad Mahrez som satte inn et fint skudd i krysset. Joe Hart var sjanseløs.

Citys talentfulle innbytter Foden (86′) skapte en spennende mulighet mot slutten av kampen, men Ben Mee stoppet skuddet. Barnes var nære et trøstemål i det 87.minutt etter at Stones rotet det til i forsvaret, men keeper Ederson kom til unnsetning og avverget muligheten.

I kampens siste spilleminutt satte Leroy Sane inn 5-0 og City-ydmykelsen var komplett. Lille Burnley hadde ingen sjanse i oppgjøret, men det var vel som forventet. Over til neste kamp!

Manchester City: Ederson, Kompany, Stones, Laporte, Mahrez, Fernandinho, Silva, Mendy, Bernando Silva (De Bryune 58), Sane, David Silva (Foden 74), Agueri (Jesus 65)
Innbyttere: Muric, Otamendi, De Bruyne, Foden, Sterling, Zinchenko, Jesus
Gule kort: Kompany 1, Sane 81

Burnley: Hart, Lowton, Tarkowski, Mee, Lowton, Lennon (Westwood 68), Defour (Barnes 74), Cork, Berg Gudmundsson, Hendrick, Vokes (Wood 68)
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Long, Westwood, Barnes, Wood, Vydra
Gule kort: Cork 10, Hendrick 32

Dommer: Jonathan Moss
Innbyttere: 54094