Neste: Manchester City

Etter en fantastisk Nations League for både Norge og England er det klart for sesongens kanskje tøffeste kamp. Pep Guardiolas menn har nemlig ikke avgitt poeng hjemme hittil.

 

 

Foto: BurnleyFC.com

Burnley har ikke hatt en perfekt sesong til nå, men etter to seire og én uavgjort har man karret seg opp til 12. plass. Manchester City på sin side står med seks trepoengere og leder Premier League med 20 poeng. Ingen av poengtapene har kommet på Etihad.

Sean Dyche må ifølge physioroom.com klare seg uten Nick Pope, som fortsatt er ute med en skulderskade. I tillegg er antagelig Stephen Ward og Gibson ute. Det er også spørsmål rundt Tarky, noe det også var forrige runde på grunn av problemer med lysken. Av langt mer gledelige nyheter meldes Brady klar til kamp, selv om det antagelig er litt for tidlig for Dyche å bruke ham.

For Pep Guardiola sin del skal ifølge physioroom.com Mangala, Sandler, Bravo og Delph være ute. Derimot har flere medier har den siste dagen meldt at midtbaneeleganten de Bruyne skal være spilleklar. Mannen som ble kåret til Premier Leagues nest beste spiller sist sesong har vært ute de åtte første kampene av årets sesong.

Foto: BurnleyFC.com

Det har vært mange minneverdige kamper mellom Burnley og laget med høyst mistenkelige eiere. Spesielt bortekampen i 2009/2010-sesongen var spesiell. Owen Coyles lag hadde ikke tatt ett enslig poeng og kun scoret to mål på bortebane før de dro til blå delen av Manchester. I en helt utrolig match tok Burnley ledelsen 2-0 etter mål av straffespesialist Graham Alexander og Steven Fletcher. Men iløpet av et kvarter hadde hjemmelaget snudd kampen til 3-2. Kampen var derimot ikke over ennå. Tre minutter før slutt vartet bortelaget opp med angrepsfotball Guardiola kunne vært stolt av og Kevin McDonald (nå i Fulham) fastsatte sluttresultatet til 3-3.

Andre kamper å nevne er 2-2-kampen fra 2014/15, hvor Boyd og Barnes hentet inn Citys 2-0-ledelse etter pause. Den andre kampen denne sesongen satt kanskje enda dypere spor. I en sjansefattig kamp ble Boyd eneste målscorer, og drømmen om videre spill i Premier League levde videre. Også den siste kampen mellom lagene er verdt å nevne. Da kom hjemmelaget tilbake på Turf Moor etter mål fra Gudmundsson. Det var ett av kun seks poengtap.

Av andre nyheter å melde om har Manchester City oppkalt en del av treningsanlegget sitt etter Burnleys keeper Joe Hart. Tolv år tilbrakte han i klubben, noe de vet å sette pris på. Andre spillere som har vært i begge klubbene er Ben Mee og Kirean Trippier.

Etter åtte kamper mellom lagene i Premier League står det 1-3-4 i favør de lyseblå. Men det er verdt å nevne at Burnley alltid slår laget som vant Premier League sesongen før. Første av to muligheter til å opprettholde den statistikken kommer på lørdag, selv om det blir meget tøft.