Laws: – Gyllen mulighet

Etter en velfortjent borteseier over Barnsley i går, søndag, går Burnley-sjefen ut og ber laget om å gripe sjansen når Scunthorpe kommer på besøk og skal danse vals med de lilla- og lyseblå. Mot slutten av uken er det igjen kamp på Turf Moor, denne gangen kommer Sheffield United på besøk, noe som får Laws til å understreke at de har en gyllen mulighet til å bevise at de ønsker å være blant de beste igjen.

Vi har stresset lenge uten å ha en seiersrekke, men nå er det på tide, sier Laws. Hvis du vinner en, så spiller uavgjort, for så å tape, så gir det ikke noe trykk på toppen, hvis ønsker å statuere et eksempel og være der hvor vi burde være, da er det på tide å ta steget og bygge fundamentet.

Vi har tre kamper etter jul- og nyttårsperioden hvor vi føler vi kan klare det og vinne. Først har vi to hjemmekamper (nevnte Scunthorpe og Sheff. Utd, red.adm.) så det ville være synd å sløse det, jeg føler det er en flott mulighet og en viktig periode i sesongen.  Historisk sett har Burnley vært svake rundt juletider, så vi må forberede oss annerledes, se på ting annerledes og rykke fremover, poengterer Laws.

Under søndagens kamp valgte Laws å hvile toppscorer Chris Iwelumo, satte inn leiesoldat John Guidetti og ble belønnet med spillerens første mål i Burnley-trøya. Samme mann ble etterhvert byttet ut med Chris Eagles som fikk følelsen av Turf Moors grønne gress igjen etter å ha slitt med en skade siden tapet mot Coventry, for vel en måned siden.

Med Martin Paterson og Danny Fox på bedringens vei, er Laws klar over viktigheten av å ha dybde i laget i denne kritiske fasen av sesongen.

Vi gjorde om på noen ting mot Barnsley, men det må man gjøre noen ganger. Fire kamper på ni dager er mye å be om, fordi du vet at de kommer til å få seg en smell eller to og du må bruke laget klokt, forklarer Laws. Martin (Paterson) og Danny (Fox) har jobbet hard og gjort mye på trening, men vi må være sikre på at vi slipper dem til i det rette øyeblikk.

Det var det samme med Chris (Eagles), han var «tut- og kjør» hver gang han fikk starte, men han har ikke spilt på en måned. Og med de fire kampene på ni dager er vi nødt til å bruke laget klokt, så vi må fokusere på det – men gutta var tilbake på trening idag og gleder seg til neste kamp, sier Laws.