Vant omsider borte

(Barnsley 1-2 Burnley): Etter noen helger med spillefri grunnet værforhold var det igjen duket for dans. Burnley besøkte Barnsley, hvor hjemmelaget tok føringen – leiesoldat Guidetti sørget for utligning før Bikey sørget for ledelse. Et resultat som sto til dommeren blåste av kampen.

Hjemmelaget var de første til å yppe seg etter 6 minutter, men Grant sto stødig, gjestene fra Lancashire fulgte opp med en kjempesjanse etter regi av Cork, ballen havnet hos Guidetti som ikke klarte å putte inn kula, etterfulgt av Wallace som fikk skuddet reddet av keeper Steele. Deretter fortsatte Burley å presse fremover.

Tross en god Burnley-periode var det hjemmelaget som fikk gevinst for forsøket. Hammill mottok ballen, klinket til – hvorpå Grant avverget og måtte gi retur, da gikk det i hjemmelagets favør og 1-0 etter 25 minutter.

Burnley jobbet og presset fremover, Carlisle, Rodriguez og Wallace prøvde seg alle på Steele, men lykkes ei før dommeren blåste av til pause. Etter sidebytte derimot var det Burnley som startet best; driblefanten Wade Elliott la  inn fra høyre flanke mot svenske Guidetti, som utlignet med å sende lærkula i buret i det 49.minutt.

Hjemmelaget prøvde å ta tilbake ledelsen like etter, men på utrolig vis klarte Lovre å nikke ballen utenfor, selv om han var innen for seks-meteren. Burnley, derimot lykkes i sitt forsøk kort tid etter; på hjørnespark fra Wallace var Bikey sistemann på ballen og sendte Burnley i ledelsen med hodet! 54.minutt.

Det neste kvarteret fant Guidetti og Rodriguez tonen og skapte flere fine sjanser – noe uflaks og en elastisk keeper sørget for at stillingen fortsatt sto 1-2. Etterhvert ble Eagles satt inn for Guidetti og playmakeren skapte problemer for Barnsley og Steele – dessverre uten å få utbytte. Kampen endte med en 2-1-seier til Burnley som sårt trengte poengene for å holde drømmen om opprykk i live.

Barnsley: Steele, Shackell, Foster, Hassell, Hammill, Doyle, Gray (Bennett 71), Lovre (Hayes 58), Trippier, O’Brien, Colace (Butterfield 64).
Innbyttere: Preece, Newmann, Arismendi, Hill
Gule kort: Doyle 73

Burnley: Grant, Easton, Carlisle, Bikey, Mears, Alexander, Cork, Elliott, Wallace, Guidetti (Eagles 72), Rodriguez
Innbyttere: Iwelumo, Jensen, Edgar, Marney,  Thompson, Duff

Dommer: C. Webster
Tilskuere: 14.219 (2.738 Burnley)