Legenden Jimmy McIlroy ny BFC president

Burnley Football Club melder idag at tidligere spiller og legende, Jimmy McIlroy er utnevnt til klubbens nye president. Veteranen ble tilbudt stillingen på vegne av styret og den snart 80 år unge McIlroy overtar en stilling som har stått ubesatt siden 2007.

Foto: BurnleyFC.com

McIlroy er blant de fleste ansett som klubbens største spiller gjennom tidene og har allerede fått en av tribunene på Turf Moor oppkalt etter seg – med denne nye stillingen, blir veteranen også the Clarets’ nye ambassadør utad. Æren føyer seg til «den britiske imperieordenen» (The Most excellent Order of the British Empire) -utnevnelsen tidligere i sommer, som fant sted på Turf Moor.

Jimmys legendestatus stammer fra 1950 og strakk seg 13 år frem i tid til 1963 etter overgangen fra Glentorian. I løpet av tiden på Turf Moor var han en nøkkelspiller for laget og bidro blant annet til at the Clarets vant første divisjon i 1959/60-sesongen og spilte i FA cup-finalen i 1962. Et halvt århundre senere er han fortsatt den spilleren som har flest landslagskamper for sitt hjemland som Burnley-spiller; 51 av hans 55 kamper for Nord Irland kom som Burnley-spiller.