McIlroy: – Stolt

Legenden- og nyansatte president i Burnley Football Club, Jimmy McIlroy hyller sine tidligere lagkamerater for oppnåelsen, samtidig som det var en ydmyk og ikke minst stolt president som lot seg intervjue.

Foto: BurnleyFC.com

Jimmy ble tildelt den britiske imperieordenen tidligere i år og er blant de fleste Clarets-tilhengere ansett som den beste spilleren som har båret den lilla- og lyseblå trøyen. Den snart 80 år unge legenden som spilte for Burnley fra 1950 til 63 har allerede en tribune oppnevnt etter seg og ble uten tvil rørt over å ha blitt tildelt stillingen som klubbens president.

Jeg er en stolt mann, men samtidig ydmyk og flau, fortalte legenden. Det er fantastisk og jeg ville løyet om jeg sa at jeg ikke nøt hvert øyeblikk av det, men samtidig tenker jeg på lagkameratene mine. Jeg spilte i lag med noen utmerkede spillere, som for eksempel Jimmy Adamson.

Man hører nesten aldri om Jimmy, men han var en stor spiller. Jeg spilte foran han og det var ikke mange spillere som var bedre enn Jimmy på den tiden.

– Jeg tenker på hvorfor dette har skjedd eller hvordan det har skjedd, men siden jeg ankom denne byen ble jeg oppmerksom på følelsene til beboerne her og jeg kan ikke se for meg at dette skulle skje noe annet sted, avsluttet legenden.