Lowton roser Tarkowski

Backen Matt Lowton er full av lovord om James Tarkowski etter det skuffende tapet for Leeds i Carabao cupen og mener stopperen kommer til å fortsette å storspille fremover. 

Foto: BurnleyFC.com

Tarky som han også kalles har fått noen pekefingre mot seg etter at han ga Leeds straffe og på skuffende vis bommet i straffesparkkonkurransen etter vel to timer spill. Med-forsvarer Matt Lowton viser sin støtte til lagkameraten og insisterer på at Tarky kommer til å riste av seg kampen og vil fortsette å storspille i Burnley-trøya. Neste utfordrer er Huddersfield Town på Turf Moor.

– Da vi var i garderoben så var han nedfor og følte han skuffet lagkameratene, men vi støttet han og sa at han viste mot ved å ta straffen, innrømmer Lowton. Siden sesongen ble sparket i gang har han vært fantastisk og guttene forsøkte å fortelle han hvor god han har vært. Han var modig nok til å ta en straffe, han prøvde ikke på noe tull og var bare uheldig med keeperen som gjettet hvilken vei kan kom til å skyte og reddet forsøket. Men han hadde det bra på torsdag og mener han vil klare seg bra. 

Foto: BurnleyFC.com

Tarkowski hadde store sko å fylle etter at Michael Keane ble solgt til Everton tidligere i sommer og utfordringen har ikke blitt enklere etter at Tom Heaton ble langtidsskadet. Både Pope og Tarkowski har fylt tomrommet med gode resultater og Burnley kan vise til imponerende resultater så langt denne sesongen.

– Vi mistet et par nøkkelspillere, men det viser at vi har dybde i laget. Etter annen omgang mot Crystal Palace sa vi at vi ønsket å ha ballen litt mer, fremfor å forsvare oss i 45 minutter, men vi har karer som ønsker å forsvare og som trives med å klarere forsøk fordi det gir laget det som trengs. 

– Etter kampen snakkes det om målscoreren og det ene og det andre, men guttene i forsvaret hadde dialog seg i mellom om blokkeringer og klareringer. Det er nøkkelen til alt, så klarer vi å stoppe skuddforsøk og store sjanser, så blir det samme som at guttene på motsatt side prøver å score, forklarte Lowton.