Turf Moor ga magisk lokalderby!

(Burnley 4-3 Preston): Lancashire-derbyet var det som kan kalles for magisk. Burnley tok en tidlig ledelse, glapp ledelsen og jobbet seg tilbake og vant omsider oppgjøret mot erkerival Preston. Chris Iwelumo var uten tvil kampens spiller med et hat-trick, men det var Jay Rodriguez som sørget for seieren!

The Clarets fikk en tidlig ledelse på hjørnespark, når Elliott la inn kula fra høyre og fant hodet til Iwelumo. Det virket som litt klabb og babb før kula gikk inn, men reprisebildene viste at ballen var en halvmeter innenfor og Clarets-fansen kunne slippe jubelen løs allerede etter 9 minutter. The Clarets forsatte å presse fremover, men Preston-forsvaret klarte å holde de lilla- og lyseblå unna North End-buret. Gjestene prøvde seg ved noen anledninger, men frisparkene, hjørnesparkene og skuddforsøkene ga ingen uttelling.

Det løsnet for gjestene etter 23 minutter, når Parkin vant en dødball mot Carlisle og sendte kula videre mot Barton som alene med keeper ikke gjorde noen feil og sendte kula i nederst i venstre hjørne.

Duellene kom stadig oftere og det samme gjorde kortene, med jevne mellomrom var også spillere liggende nede som følge av duellene. Første til å lide av skade var King, som måtte ut i det 28.minutt med Parry. Preston kom stadig mer til i kampen og skapte mange gode sjanser. Ut av nærmest ingenting og elendig forsvarsarbeid av Burnley, havnet kula hos Treacy som satt fart, lurte unna to forsvarer og økte til 1-2 i det 32.minutt.

Resten av første omgangen bar preg av kjemping om ballen, uten de store gjennombrudd. Begge lag jobbet offensivt, men da dommeren blåste av til pause, etter tre tilleggsminutter hadde Burnley all grunn til å stille seg spørsmålet hvordan de kunne la Preston snu fra 1-0 til 1-2.

Etter sidebytte, startet Burnley friskt og offensivt i håp om å ta igjen det tapte – det var Marney som kom nærmest fem minutter uti omgangen, men keeperens kjemperedning satte en stopper for den muligheten. Like etter, på den andre siden, var Parry ikke langt unna å øke ledelsen, mens det medisinske støtteapparatet igjen måtte ut og pleie skadde bein – Jones ble byttet med Russell.

Rundt timen kom et dobbelt bytte hos hjemmelaget; Dean Marney og Martin Pato Paterson ut for playmaker Chris Eagles og leiesoldat Jack Cork. Gjestene foretok siste byttet fem minutter senere, Hayes inn for Coutts, mens Brian Laws satt inn siste storoffensiv og byttet David Edgar med unge Jay Rodriquez.

Tross alle offensive bytter, var det Preston som uforutsigbart dro det lengste strået da Tracey fosset fremover langs venstrekanten og la inn til Parkin som alene mot keeper enkelt kunne sette inn 1-3 på en strålende halv-volley i det 70.minutt.

Burnley satte inn stor offensiv, med sjanser etter sjanser og presterte en utrolig nervepirrende siste del av omgangen hvor også Billy Jones fikk sitt andre gule, følgelig med et rødt i det 77. minutt for å hale ut tiden. Burnleys Eagles, Cork og Rodriguez prøvde alle å overliste Preston-forsvaret, samt keeper Lonergan, men det måtte Iwelumo til for å putte inn 2-3! Et flott mål i det 83.minutt, også han på halv-volley! Flott prestasjon.

Preston forsvarte seg med alle mann, mens Burnley angrep med alle nebb og klør. 88 minutter viste klokka når Burnley gjør det umulige, el kapitan Alexander sender kula mot feltet og igjen var ingen andre enn Iwelumo der og 3-3! Minuttet senere er unge Jay Rodriguez med hodet setter inn kula og Burnley snudde kampen fra 1-3 til 4-3!

Fem tilleggsminutter viste fjerdedommeren og noen av de mest nervepirrende minuttene fant sted i Lancashire. Burnley klarerte de ballene som kom mot Jensen, mens kontringene viste klasse, et utrolig mot, men gjestene måtte akseptere tapet når dommeren blåste av kampen og lokalderbyet gikk i Burnleys fravør! Preston kan stille seg det samme spørsmålet som Burnley stilte seg ved pause, «hvordan klarte vi dette?»

Burnley: Jensen, Alexander, Fox, Carlisle, Marney (Cork 58), Iwelumo, Paterson (Eagles 58), Elliott, Edgar (Rodriguez 67), Bikey, Wallace.

Innbyttere: Duff, Cort, Thompson, Grant.

Preston: Lonergan, Jones, Davidson, Morgan, St Ledger, Coutts (Hayes 64), James (Russell 52), Barton, King (Parry 27), Parkin, Treacy.
Innbytter: Arestidou, Gray, Brown, Brown.
Rødt kort: Jones 80

Tilskuere: K Friend

Tilskuere: 15,509