Videre i FA cupen

(Burnley 4-2 Port Vale): Hjemmelaget dominerte kampen i første omgang til tross for et billig mål til Port Vale og gikk til pause med en enkel 2-1-ledelse takket være forsvarerne. Etter sidebytte fortsatte Burnley å  kjøre på, noe som resulterte i mål av Chris Eagles og kaptein Grezza. Port Vale fikk et trøstemål mot slutten av kampen, men klarte ikke å hindre Burnley fra å gå videre til FA cupens 4.runde.

Vikar Gray lot venstreback, Danny Fox, som har vært skadet den siste tiden starte kampen. Brian Easton som også har vært på sidelinjen de siste to månedene grunnet en ankelskade, fikk starte kampen. Ellers var kaptein, Grezza tilbake i auksjon med formål å lede de lilla- og lyseblå videre i FA cupen på bekostning av opprykkskandidatene Port Vale fra League Two og deres nye trener, Jim Gannon.

Fansen trengte ikke vente lenge før de kunne juble; etter 4 minutter fosset driblefanten Eagles langs høyrekanten og la inn mot feltet, der var forsvarer Clarke Carlisle høyest i lufta og sendte ballen i mål. Burnley virket å ha kontroll, men det gikk galt tolv minutter senere, Port Vale skapte en laber sjanse hvor Taylor på et mirakuløst vis klarte å trille inn kula i nettet fra kort hold med tre forsvarere rundt seg og en keeper Grant som ikke var med på notene. 1-1 i det 16.minutt.

21. minutter viste klokken når hjemmelaget ble tildelt et frispark fra 25 meters hold for en felling av Chris Eagles; Danny Fox tok løpefart, hoppet over kula – og like bak han klinket Tyrone Mears til og så ballen fly i nederste hjørne og Burnley var tilbake i ledelsen. Det var en tydelig dominans å se blant Burnley-spillerne og ikke minst playmaker Chris Eagles som raidet og skapte hodebry for gjestene; vingen skapte utallige sjanser for de lilla- og lyseblå fra høyrekanten, men verken Fox, Mears Rodriguez eller Iwelumo klarte å øke ledelsen før dommeren blåste til pause.

Etter sidebytte fortsatte Burnley med samme kjøret som i første omgang og det skulle ikke ta lang tid før fansen kunne feire igjen: Wade Elliott satt fart på venstre kanten og la inn mot feltet, leiesoldat Jack Cork er på ballen, men en svak berøring, er noe playmaker Chris Eagles utnytter og setter inn 3-1 etter 50.minutter. Velfortjent! Gjestenes første sjanse kom midtveis i omgangen, men endte med at Roberts sendte ballen utenfor.

75 minutter var spilt når målscorerne Chris Eagles og Tyrone Mears samspiller fenomenalt retning Vale-feltet – så blir sistnevnte felt i feltet, dommeren blåser og peker på krittmerket. Kaptein Graham «Grezza» Alexander gjør som vanlig sin plikt og øker til 4-1. Ni minutter senere klinket innbytter Rigg til fra avstand, keeper Grant måtte slå unna og på returen dukket Taylor opp og satt inn 4-2 fra kort hold, sitt andre for dagen uten at det hjalp, for hjemmelaget vant komfortabelt, selv om resultatet kanskje ikke tilsier det.

Burnley: Grant, Mears, Fox, Duff (Bikey 60), Carlisle, Alexander, Cork, Elliott (Marney 72), Iwelumo (Thompson 72), Rodriguez, Eagles.
Innbyttere: Edgar, Wallace, Easton, Jensen.

Port Vale: Tomlinson, Yates, Taylor, Griffith, McCombe, Owen, Dodds, J Richards (Fraser 78), Collins, Haldane (Rigg 78), Roberts.
Innbyttere: Taylor, Morsey, Bell, Sutton, Martin.
Gule kort: McCombe 25

Dommer: Eddie Ilderton.
Tilskuere: 9,442