Målfest og tap på Turf Moor

(Burnley 2-5 Tottenham): Burnley startet med et tidlig mål og avsluttet med et sent mål, men i løpet av 90 minutter puttet Tottenham inn fem mål. Det ble et stygt tap, selv om Burnley viste mye pent spill på eget gress.

The Clarets fikk en pang start på kampen i det 4.minutt. Burnley med Gudmundsson i spissen kjempet til seg ballen på egen banehalvdel. Derfra havnet ballen hos Berge som sendte videre til Luca Koleosho på full fart langs kanten og foret Lyle Foster i feltet. Spissen fikk en enkel jobb med å tappe inn ballen og sendte Burnley i føringen! 1-0!

Gjestene forsøkte å svare ved et par anledninger, men møtte et robust Burnley-forsvar som ryddet opp. Like etter kvarteret sto det uavgjort på Turf Moor. Gjestene kontret etter et hjørnespark med Solomon i spissen. Sistnevnte la inn til Heung-min Son i feltet. Spissen lobbet ballen over keeper Trafford og utlignet i det 16.minutt.

Koleosho (19′), Amdouni (20′) og Foster (23′) sørget for å skape god stemning på tribunen. Tottenham fikk periodevis se mye til ballen uten å komme seg gjennom et kompakt Burnley-forsvar. Etter halvtimen presset gjestene og kom til flere farligheter der Son (31′) og Maddison (30′ og 34′) fikk Clarets-forsvaret til å jobbe hardt. Keeper Trafford vartet opp med flere sterke redninger og viste hvorfor han har tillit mellom stengene.

Det ble flere frispark fram mot pause og O’Shea (41′) fikk opp pulsen på tribunen. Etter flere dueller og kamp om ballen på begge banehalvdelene, etterfulgt av en håndfull frispark signaliserte fjerdedommeren tre tilleggsminutter. I det første av disse ble gjestene tildelt hjørnespark. Maddison la inn, litt klabb og babb, hvorpå ballen havnet hos Christian Romero (45+1′) som klinket til fra utkanten av 16-meteren og i nettet. VAR sjekket situasjonen, men målet ble stående. 1-2 og dommeren sendte spillerne i garderoben kort tid senere.

Annen omgang startet med to bytter; Brownhill og Delcroix erstattet Berge og Berg Gudmundsson. Gjestene startet med et tidlig og hardt press. Det startet med et innkast til gjestene som ble klarert og havnet hos Udogie. Sistnevnte fant James Maddison som fra utkanten av feltet klinket til og sendte ballen i nettet. 1-3 til Tottenham i det 54.minutt.

Foster (56′) fikk en kjempemulighet kort tid senere, men keeper Vicario vartet opp med en sterk redning. Det skulle gå fra vondt til verre for the Clarets like etter timen. Gjestene fortsatte å presse og vant kula på Burnleys banehalvdel, Solomon kom seg inn i feltet og la til Heung-min Son som satte kula i nedre hjørnet. Trafford var på ballen, men kunne ikke annet enn å plukke ut sin fjerde for ettermiddagen. 1-4 i det 63.minutt.

Tre minutter senere sørget Son for hat-trick. Det startet på egen banehalvdel fra Porro som sendte en lang pasning til spissen på løp. Alene mot keeper Trafford ble det 1-5 til Londonerne. Begge managerne sendte utpå friske bein og det ble noen tunge 25 minutter for Burnley.

Et skudd av Cullen (76′) ledet til en rekke hjørnespark, der Al-Dakhil (78′) og Brownhill (79′ og 80′) sendte skuddene til side for mål. The Clarets skal ha for «aldri gi opp»-mentaliteten selv om de visste at kampen var over. Seks tilleggsminutter ble lagt til og i det tredje av disse sørget Josh Brownhill (90+3′) for å gi hjemmelaget en liten trøst. The Clarets kriget til seg ballen med Cullen som sendte til Brownhill i feltet og sendte kula i det lengste hjørnet. 2-5 på Turf Moor.

Burnley: Trafford, Roberts, Al-Dakhil, O’Shea, Beyer (Cork 73), Berg Gudmundsson (Delcroix 45), Cullen, Berge (Brownhill 45), Koleosho (Bruun Larsen 68), Amdouni (Redmond 60), Foster
Innbyttere: Muric, Delcroix, Brownhill, Cork, Odobert, Redmond, Benson, Bruun Larsen, Rodriguez
Gule kort: Berg Gudmundsson 42, Brownhill 56, Beyer 73, Delcroix 90

Tottenham: Vicario, Udogie, van de Ven, Romero, Porro, Bissouma, Sarr (Højbjerg 68), Kulusevski (Skipp 85), Maddison (Royal 85), Solomon (Perisic 67), Son (Richarlison 71)
Innbyttere: Forster, Davies, Phillips, Royal, Sanchez, Højbjerg, Perisic, Skipp, Richarlison
Gule kort: Sarr 28, Kulusevski 40, Højbjerg 81