Sikret avansement

(Nottingham Forest 0-1 Burnley): The Clarets fikk tre skader i oppgjøret mot Forest, noe som vil gi manageren litt bekymringer. Det så lenge ut til å bli en målløs kamp, men Zeki Amdouni vill det annerledes like etter fulltid og sørget for avansement der Everton og Sean Dyche er neste utfordrer.

Hjemmelaget fikk kampens første sjanse med Kouyate allerede etter fire minutter, men derfra og utover var det i hovedsak Burnley som hadde ball og forsøkte å skape noe. Ramsey (29′) noterte seg Burnleys førte sjanse verdt å nevne.

Like etter halvtimen måtte Vitinho (33′) få behandling og ble byttet ut to minutter senere. Det ble litt bekymringsfullt når Ramsey (38′) også måtte ha behandling minutter senere, men klarte heldigvis å fortsette på banen. Dessverre for Ramsey måtte han byttes ut like etter sidebytte etter en ny duell.

Fem minutter senere var det Hjalmar Ekdal som trengte behandling og sjefen var nødt til å bytte han ut da svensken ble båret av banen. Bruun Larsen (75′) var en farlig mann på kanten, men klarte ikke å finne nettmaskene med kvarteret igjen.

Med litt over tolv minutter igjen gikk manager Vincent Kompany all-in og sendte utpå tre offensive spillere i Foster, Odobert og Amdouni. Valget skulle vise seg å være fornuftig for i det første av elleve tilleggsminutter var Zeki Amdouni siste mann på ballen foran målet og sørget for kampens eneste scoring. Spissen sikret avansement i cupen der neste utfordrer er ingen ringere enn Everton og tidligere manager Sean Dyche.

Nottingham Forest: Turner, Aurier, Niakhate, Boly, Montiel (Gibbs-White 71), Williams (Toffolo 70), Kouyate (Johnson 72), Yates, Elanga, Santos (Aguliera 90+1), Wood (Awoniyi 88)
Innbyttere: Horvath, Aina, Felipe, Toffolo, Aguliera, Gibbs-White, Awoniyi, Hwang, Johnson
Gule kort: Kouyate 45+3, Johnson 85, Aurier 86

Burnley: Muric, Vitinho (Al-Dakhil 35), Ekdal (Cullen 59), O’Shea, Taylor, Redmond (Odobert 78), Brownhill, Berg Gudmundsson, Ramsey (Berge 51), Bruun Larsen (Amdouni 78), Rodriguez (Foster 78)
Innbyttere: Trafford, Cork, Benson, Foster, Amdouni, Al-Dakhil, Cullen, Berge, Odobert
Gule kort: Brownhill 65, Berge 90+7, Muric 90+7