Underholdning og VAR-drama mot Forest

(Nottingham Forest 1-1 Burnley): Begge lag hadde sine perioder med mål i hver omgang. VAR kom i fokus der ett mål ble annullert og det andre sto ved spørsmål om armbruk. På overtid ble Foster utvist for bruk av albue og kampen endte md poengdeling, men for en kamp!

Kampens første kvarter bød ikke på de største mulighetene, men Foster (3′) var først ute med et skudd. I det 8.minutt var Hudson-Odoi småfarlig i Burnley-feltet med to muligheter som begge ble klarert av forsvaret, men som inspirerte hjemmepublikumet.

Hudson-Odoi (16′) tvang fram en god redning fra Trafford. Amdouni (29′) og Cullen sørget for å holde Forest-forsvaret på tå-hev rundt halvtimen når Burnley fikk et lite grep om kampen. The Clarets viste taktene vi husket fra the Championship forrige sesong.

I det 41.minutt løsnet det for Burnley med et strålende angrep. Koleosho som fosset langs venstrekanten, kom seg unna Worall og la inn i feltet. Foster bommet på skuddet og ballen trillet i bena til Zeki Amdouni som klinket til og sendte ballen i lengste hjørnet! 1-0 til Burnley! Angriperens første mål for klubben. Fjerdedommeren la til to tilleggsminutter før lagene ble sendt i garderoben.

Annen omgang startet med en tidlig sjanse til Amdouni (50′) og igjen var Koleosho arkitekten. Taylor (51′) fulgte opp med et skudd like utenfor. Hjemmelaget jaktet en utligning, men strevde med å overliste et kompakt Burnley-forsvar.

I det 60.minutt utlignet Callum Hudson-Odoi med en perle av et skudd. Awoniyi tok ned ballen i utkanten av feltet og sendte videre til Hudson-Odoi som tok en liten touch og sendte ballen i en nydelig bue i lengste hjørnet i sin debut. VAR sjekket målet med mistanke om både offside og hands, men det ble stående. Kunne gått begge veier når det gjaldt bruk av hånda.

Berge og Zaroury ble sendt utpå like etter. Forest presset, mens Burnley var mer tålmodige i oppbyggingen. Ti minutter senere var det Forest sin tur med et dobbelt-bytte. Kampens siste kvarter var nervepirrende der begge lag ønsket å trekke det lengste strået med vinnermålet. Begge lag jobbet hardt i forsvar og begge lag tok litt større sjanser.

Mike Tresor ble sendt ut i det 75.minutt og fikk sin debut. Like etter kunne Burnley slippe jubelen løs nok en gang! En lang ball ble sendt mot Sander Berge på løp, nordmannen rundet McKenna og la inn i feltet til Lyle Foster som klinket til på direkten! VAR sjekket målet og ba dommeren sjekke skjermen. Etter en liten sjekk valgte dommeren å annullere målet for armbruk på Berge. Kunne gått begge veier denne også og fortsatt uavgjort.

Kampens siste ti minutter vartet opp med den ene bølgen etter den andre og kampen hadde helt klart følelsen at dette ikke var over. Zaroury (82′) og Tresor (85′) var livlige på kantene når Delcroix ble sendt utpå og erstattet Beyer som slet med krampe. Tidligere Claret Chris Wood ble også sendt utpå.

Klokken tikket mot fulltid og fjerdedommeren la til syv tilleggsminutter. Foster (90′) og Berge (90+2) forsøkte seg. I sistnevnte situasjon kom Burnley til tre muligheter og nok en gang måtte VAR på banen. Denne gangen for å sjekke om Lyle Foster var voldelig, det mente dommeren at var tilfellet og sendte spissen av banen i det 94.minutt med direkte rødt kort.

Chris Wood fikk kampens siste halvsjanse når dommeren valgte å blåse av kampen. Det var en spennende kamp som ble påvirket av VAR.

Nottingham: Turner, Montiel (Tavares 53), Worrall, McKenna, Aina, Sangare, Mangala (Yates 70), Hudson-Odoi (Origi 70), Gibbs-White, Elanga. Awoniyi (Wood 87)
Innbytter: Vlachodimos, Niakhate, Tavares, Dominguez, Kouyate, Santos, Yates, Origi, Wood
Gule kort: Mangala 31, Montiel 34

Burnley: Trafford, Roberts, Beyer (delcroix 87), Al-Dakhil, Taylor, Brownhill (Berge 63), Cullen, Berg Gudmundsson. Amdouni (Zaroury 63), Koleosho (Tresor 75), Foster
Innbyttere: Muric, Delcroix, Berge, Cork, Ramsey, Benson., Rodriguez, Tresor, Zaroury
Gule kort: Trafford 11, Cullen 90+9
Røde kort: Foster 90+4