Mannen bak suksessen til Burnleys kvinner

Matt Bee og Burnley FC er to navn du trolig ikke kobler sammen. Faktum er imidlertid det at 25-åringen er en av klubbens mest suksessfulle trenere. Bee har nemlig ansvaret for klubbens kvinnelag.

Burnley FCs kvinnelag holder denne sesongen til i FA Women´s National League North, noe som tilsvarer det tredje nivået i engelsk kvinnefotball. For bare to år siden var situasjonen imidlertid mye mørkere. 

Med sine kun 25 år er Matt Bee yngre enn store deler av troppen han leder, men etter å ha styrt laget til to opprykk etter hverandre har den unge treneren store ambisjoner for fremtiden. Du kan lese om en annen med store ambisjoner på https://www.smp.no.

– Jeg vil naturligvis nå så langt som mulig, men å lede et lag i en av de to øverste divisjonene for kvinner er min aller første målsetning, har Bee fortalt til LancsLive.

Kilde: Pixabay

Det kan godt være at målet kan nås sammen med kvinnene i Burnley, men for inneværende sesong, og etter to opprykk på rad, er målet i første omgang på etablere seg på nivået. Det er ikke så mange norske bookmakere som tilbyr odds på engelsk damefotballs tredje beste nivå, så det blir neppe mulig å spille på at Burnley-kvinnene overlever her hjemme, men forhåpentligvis ville oddsen for nedrykk være noe høyere enn hva som var tilfellet for herrene før de startet deres Premier League-sesong. Da fikk man kun 5,5 i odds på at Burnley rykket ned hos Betsafe, en av bookmakerne som opererer på det norske markedet. 

Da Matt Bee startet trenerjobben i Burnley for tre år siden var han kun 22 år. Mange av spillerne var skeptiske da briten satte sine føtter inn i garderoben.

– Jeg vet det var spillere som lurte på om jeg var gammel nok eller i det hele tatt hadde noe å bidra med ettersom jeg ikke har erfaring som spiller. Samtidig visste jeg at hvis vi vant kamper ville spillerne raskt starte å tro på min filisofi, forteller Bee. 

Kilde: Unsplash

Allerede i sesong to rykket Bee og Burnley opp første gang og etter forrige sesong stod det altså klart at Bee hadde flyttet the Clarets´ kvinnelag to divisjoner opp på to sesonger. 

– Jeg har blant annet bodd i Australia hvor jeg også drev som trener, både på et akademi for gutter og innenfor kvinnefotballen. Den australske mentaliteten er noe annerledes enn her i England, og jeg lærte en masse om selvtillit og troen på egne evner gjennom mentale forberedelser, sier Bee.

Selvtillit og tro på egne evner kommer han trolig til å få bruk for i en ny sesong på et høyere nivå, og trolig må denne selvtilliten og troen også overføres til spillerne hans.

– Det er hovedessensen i trenerjobben: Spillerne lytter til deg hvis de føler at du forbedrer dem, både som lag og på individuelt plan. Der tror jeg at jeg har hatt noe å bidra med i årene som er gått, men også at jeg kan fortsette med det i fremtiden, avslutter Matt Bee.

Burnleys starter sesongen hjemme mot Derby County 18. august. Du kan følge Burnleys kvinnelag på https://burnleyfcwomen.com/.

Oddsen som er inkludert er hentet fra Betsafe, som du kan lese mer om her: https://www.norgecasino.com/betsafe. Betsafe tilbyr noen av de beste oddsene, inkludert for live betting.