Marney: – Fått tilbake troen på oss selv

Midtbanemotor Dean Marney forteller i et intervju med lokal media at laget har fått tilbake troen etter Jay Rodriguez’ vinnermål mot Hull som var starten på Lancashire-lagets formkurve.

The Clarets kunne ha gått på deres femte strake tap og det så lenge ut til å gå den vei også ti dager siden, men så skjedde det noe og the Clarets snudde fra å ligge under 2-0 til å vinne 2-3. Kun dager etter smadret de Ipswich 4-0 og i helgen som var dro Lancashire-laget i land en overraskende og viktig seier over favorittene West Ham. De tre kampene – og ni poengene – sendte Burnley opp fra den siste plasseringen før nedrykk til den øvre halvdelen.

Foto: Lancashire Telegraph

Det var en stor seier over West Ham og det var den tredje på rad, men vi tapte fire på rad før det igjen så det viser hvor for ting kan endre seg, forklarte Marney. Kanskje var det fordi vi mistet litt tro på oss selv? Vi slapp inn sene mål og det tappet oss, men når vi fikk det sene målet mot Hull ga det alle en tro på oss selv og det utgjorde en stor forskjell.

Det er egentlig skremmende, et par kamper siden var vi på vei til de tre nederste og så ser vi opp mot Play-Off igjen. Det forteller hvor stramt det er, men vi kan ikke annet enn å forbedrede oss til den neste kampen.

Midtbanespilleren måtte være tålmodig og vente på sin tur etter å ha vært ute i kulden et par kamper – og den siste kampen var mot Peterborough i september. Mot the Hammers storspilte han og leverte på alle måter en god referanse til manageren om videre spill.

Foto: BurnleyFC.com

Det var noe jeg virklig nøt. Jeg så fram til det og det var min første start siden Peterborough på bortebane – noe som er vanskelig å tro. Det har vært en frustrerende tid, men jeg har hele tiden prøvd å være positiv, trene hardt og fikk min sjanse på tirsdag, gjorde det bra og fikk en ny sjanse på lørdag – en kamp vi vant på herlig vis.

– Nå håper jeg å kunne spille mer, men det er opp til manageren. Alt jeg kan gjøre er å gjøre så godt jeg kan, noe jeg føler jeg gjorde og resten er opp til han. Vi visste de kom til å ha mye ballbesittelse og i første omgang hadde de nok litt for mye, men de er et bra lag og jeg er sikker på at de kommer til å være blant toppen mot slutten av sesongen.

De scoret målet i en periode der vi virket komfortable, men guttene viste sterk karakter, tok seg sammen og dro i land en flott seier. Det sier mye om spillergruppen og det forteller om samholdet noe vi ikke hadde når vi lå under 2-0 mot Hull, men å snu og vinne sier mye om den karakteren. Det var stort å besøke dem og enda større å vinne – det var et herlig resultat, avsluttet Dean Marney.