McCann: – Gjenfinne vinnersporet

Kaptein McCann forteller om hvor viktig det er for laget å komme seg på vinnersporet og igjen føle seg uovervinnelige på Turf Moor.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har tradisjonelt sett vært sterke på hjemmebane, men har enda til gode å sikre seg tre poeng i serien på Turf Moor. Riktignok har de vunnet tre oppgjør i Carling cup og kommende kamp mot Steve McClarens Nottingham Forest åpner muligheten for å bryte barrieren og sikre seg en viktig og etterlengtet seier.

De lilla- og lyseblå var veldig nære i helgens runde, men slapp opp trykket mot slutten av kampen, fikk et mål imot og måtte nøye seg med poengdeling mot serieleder Southamtpon. Kapteinen føler at en seier på Turf Moor ville gitt Burnley gnisten tilbake og satt dem på vinnersporet – ikke bare i cupen, der de kan vise til sterke seire over PL-lag som Fulham, Arsenal og Tottenham.

Jeg føler at vi løp utpå banen og følte oss uovervinnelige på Turf, mimrer McCann. Motstanderens lag klarte ikke å komme nær oss, det syntes i Carling cupen også – vi fryktet ingen, var fulle av selvtillitt tilø å prestere bra. Etter lørdagens kamp, føler at det smått begynner å komme tilbake og jeg håper at vi klarer å vise de takter igjen. 

Så fort vi vår vår første seier, vil det løfte oss og en stein vil falle av våre skuldre. Tre poeng på hjemmebane vil være veldig velkomne og det kan sette oss på vinnersporet i ligaen og igangstarte sesongen for fullt. Det er vitkig med en god hjemmeform – det kan man si i enhver liga – hjemmeformen er avgjørende for hvordan sesongen kommer til å gå.

Foto: BurnleyFC.com

Etter lørdagens prestasjon, vil vi løpe utpå fulle av selvtillitt og hvis vi klarer å vise samme takter igjen, kommer vi helt klart til å tra alle poengene. Fansen var utrolige og hvis de stiller seg bak laget, vil det føles på gressmatta og stadionen rister – det gjelder å få til den første seieren og når den omsider åpnes vil det slippes løs. 

Jeg tror vi kommer til å være vanskelige å slå på hjemmebane i år. Opprykkssesongen var vi vanskelige å slå og jeg tror at vi begynner å falle på plass som lag, vi kan ikke fortsette å bruke det som en unnskyldning, men vi blir bedre og bedre for hver kamp som går.

Jeg føler at det er et gir til å ta av, legger 24-åringen til. Lørdag var antageligvis min beste kamp så langt denne sesongen og jeg føler at jeg nærmer meg det stadiet der jeg ønsker å være. Forhåpentligvis klarer jeg å holde nivået oppe til der jeg hadde det mot slutten av forrige sesong og i løpet av oppkjøringen. Det gjelder å gjøre det om til en rutine og ukentlig spilletid, som lørdags- og tirsdagsspill, noe jeg ikke har hatt på lenge.

Jeg fant det nok litt virent i begynnelsen, men jeg føler at jeg begynner å finne tilbake formen. Kapteinsbindet er ingen byrde for meg, snarere tvert imot og man vokser seg inn i rollen – det tar tid, men jeg modnes for hver dag. Jeg prøver å gjøre mitt beste, avsluttet kaptein McCann.