Nathan Tella sørget for avansement

(Burnley 2-1 Ipswich): Det startet forrykende på Turf Moor med av Tella og Hirsh innen to minutter, men så dabbet det av. Det skulle ta litt over 90 minutter før Tella nok en gang var sist på ballen og sørget for avansement i cupen! Fleetwood neste

Det ble en forrykende start på kampen. Det skulle ta 46 sekunder før første mål var et faktum. Lyle Foster kom nærme nok til å forsøke et skudd på mål, men manglet kraft så ballen trillet til Nathan Tella som ladet kanonen og sendte ballen i nettet! 1-0 til Burnley. Gleden var kortvarig. Aluko sendte en presis pasning gjennom forsvaret til George Hirsh som sendte ballen i nettet og utlignet i det 2.minutt! 1-1.

Bastien (16′, 28′) og Humphreys (30′) forsøkte seg før halvtimen var spilt. Jack Cork pådro seg sitt femte gule kort like etter halvtimen som betød at kapteinen må sone karantene gitt at Burnley klarer å kvalifisere seg til femte runde. Hirch (37′) kom til en halvsjanse før klokken tikket mot pause. Fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter før omgangen ble blåst av.

Annen omgang startet friskt og nok en gang var Tella (48′) første til å teste keeper Hladky, som vartet opp med en sterk redning. Derfra roet det seg ned og det skjedde lite kreativt på Turf Moor fram til timen. Jackson (64′) noterte seg Ipswichs første mulighet etter sidebytte og tvang fram en fin redning av keeper Peacock-Farrell. Bastien (65′) fulgte opp på motsatt side etter fint forarbeid av Foster.

The Clarets trengte friske bein utpå banen, så da ble Brownhill, Cullen og Churlinov sendt utpå midtveis i omgangen. I det 77.minutt fikk tilskuerne opp pulsen når Brownhill la inn mot Foster i feltet som fikk Woolfenden til å nesten satte ballen i eget nett.

Burnley skrek etter straffe i det 80.minutt når Tella tilsynelatende ble dratt i trøya i feltet, men dommeren lot spillet gå. Dommeren ble naturligvis ikke en populær mann. Kompany sendte utpå Berg Gudmundsson i sluttminuttene, kanskje med en straffekonkurranse i tankene. Lyle Foster ble liggende nede for telling i det 86.minutt og ble byttet ut med Barnes kort tid senere. Usikkert om det var krampe eller skade.

Fjerdedommeren la til solide syv minutter. Barnes (90+1′), Maatsen (90+1) og Berg Gudmundsson (90+2′) forsøkte seg før det omsider løsnet for the Clarets. Ballen ble sendt langt mot Barnes, men bak han var Nathan Tella allerede på full sprint. Barnes lar ballen gå til Tella som gjør resten og sørger for 2-1 til Burnley i det 93.minutt!

Burnley: Peacock-Farrell, Roberts, Al-Dakhil, Taylor, Maatsen, Cork (Cullen 66), Bastien (Brownhill 66), Vitinho (Churlinov 66), Tella, Twine (Berg Gudmundsson 83), Foster (Barnes 87)
Innbyttere: Francini, Beyer, Cullen, Brownhill, Churlinov, Zaroury, Dervisoglu, Berg Gudmundsson, Barnes
Gule kort: Cork 32, Vitinho 37

Ipswich: Hladky, Jackson, Edmundson, Woolfenden, Donacien, Humphreys, Morsy, Harness, Aluko, Leigh, Hirst
Innbyttere: Walton, Burgess, Davis, Keogh, Vincent-Young, Chaplin, Edwards, Broadhead, Ladapo
Gule kort: Hirst 51, Aluko 60, Humphreys 90+5