Tella-trippel senket Preston!

(Burnley 3-0 Preston): Burnley hadde full kontroll i lokalderbyet, men det var Nathan Tella som stjal overskriftene med en hat-trick mot rivalene Preston North End.

Burnley tok i mot Preston til lokalderby på Turf Moor og det startet friskt i Lancashire. Barnes (5′ og 9′) kom til noen tidlige forsøk, men det var Nathan Tella som åpnet scoringskontoen på Turf Moor. I det 14.minutt ble et hjørnespark klarert og havnet hos Brownhill i utkanten av feltet, vingen tok noen steg og la inn i seksmeteren. Der var Nathan Tella umarkert og kunne enkelt stange inn 1-0 til Burnley.

Burnley hadde god kontroll på kampen og selv om de store sjansene uteble, så var det et underholdende oppgjør i Lancashire. Barnes (30′) og Zaroury (37′) fikk opp pulsen på Turf Moor. Zaroury og Tella sørget for å åpne Preston-forsvaret gang på gang, og bidro sterkt til en en-veis kjøring foran målet til Woodman. Det ble ingen flere mål før dommeren sendte lagene i garderoben etter ett tilleggsminutt.

Zaroury (51′) forsøkte seg ikke lenge etter sidebytte, men det var Nathan Tella som sørget for å sende Turf Moor i ekstase nok en gang. Et innlegg mot feltet ble klarert og havnet rett i føttene på Tella som fant Barnes, som sendte ballen videre til Tella. Målmaskinen tok en fin-fin vending og fikk motspilleren sin til å tryne og sendte et herlig skudd mot mål. 2-0 i det 55.minutt!

Det var så vidt Preston fikk kommet seg før Nathan Tella nok en gang viste målteft. Et langt skudd fra Muric gikk i retning Barnes. Ballen traff Lindsay i bakhodet og spratt rett i bena på Tella som klinket til og sørget for et hat-trick i det 57.minutt!

Burnley roet ned spillet sitt etter det tredje målet og den store innsatsen var ikke lenger nødvendig. Som også betød at Lyle Foster fikk prøve seg i en halvtime og debutant Obafemi litt over et kvarter.

Tella ble tatt av banen etter en strålende innsats og fikk en fortjent stående applaus.

Kampens resterende minutter besto av bytter og viktig spilletid. Med fem minutter igjen ble ikke overraskende Tella kåret til banens spiller. Maatsen (87′) noterte seg kampens siste mulighet med et skudd over mål. Seieren var Burnleys tiende på rad.

Burnley: Muric, Roberts, Ekdal (Taylor 80), Beyer, Maatsen, Cullen, Brownhill (Twine 80), Gudmundsson (Obafemi 72), Tella (Cork 72), Zaroury, Barnes (Foster 60)
Innbyttere: Peacock-Farrell, Taylor, Vitinho, Cork, Foster, Obafemi, Twine
Gule kort: Beyer 57

Preston: Woodman, Hughes, Lindsay, Storey, Brady (Onomah 70), McCann, Ledson (Whiteman 46), Browne, Woodburn (Parrott 46), Delap, Cannon (Fernandez 70)
Innbyttere: Cornell, Cunningham, Fernandez, Onomah, Potts, Whiteman, Parrott
Gule kort: Delap 57, Lindsay 90+1