Neste: West Bromwich

west bromwichthe hawthornsBurnley reiser til utkant-Birmingham og møter en gammel kjenning på the Hawthorns; West Bromwich. Begge lag har fått en treg start på sesongen og tre poeng i oppgjøret vil være et løft for begge.

The Clarets har ikke vunnet på the Hawthorns på over 40 år, noe de håper å kunne snu.

Hjemmelagets Brown Ideye kan være klar til oppgjøret etter å ha gått haltende av midtukens cup-seier over Hull, nigeiraneren satte inn sitt første mål for klubben før han måtte forlate banen med en ankelskade. The Clarets på sin side har Danny Ings og Sam Vokes ute med skade, mens David Jones, Dean Marney og Kieran Trippier er tvilsomme etter å ha pådratt seg en mindre skade i forrige runde. Matt Taylor blir å se kampen fra benken.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

West Brom dro i land sin første seier for sesongen sist helg når de gikk seirende 1-0 på White Hart Lane og manager Alan Irvine håper å kunne følge opp med nok en seier, selv om laget ikke har maktet å vinne to kamper på rad på tolv måneder. The Baggies’ avslutning på sesongen viser det samme som starten på ny; fire tap av fem mulige og med så mange nye ansikter som har ankommet tar det følgelig tid før skuta bringes på rett kjøl.

Med to vanskelige kamper etter dette oppgjøret (Liverpool og Man. United) håper selvfølgelig hjemmelaget på en viktig seier, noe det også nærmest forventes av dem. The Clarets på sin side håper å utnytte the Baggies’ svake hjemmeform som viser kun to seire dette kalender året og øyner en seier på the Hawthorns, de har allerede vist at forsvaret fungerer som det skal, men sliter noe på topp. Scott Arfields mål mot Chelsea i åpningsrunden er deres eneste nettkjenning på fem kamper i Premier League.

Deres første møte var i 1888 og lagene var med på å etablere ligasystemet i England, the Football League. Statistikken taler ikke dessverre så mye for en seier for the Clarets som må tilbake til desember 1969 for deres siste seier på the Hawthorns, den gang endte det med 1-0. Siden da har det blitt syv tap på åtte møter og det siste møtet bød på en 2-2 kamp i FA cupen i 2009 og endte med å vinne returkampen med 3-1.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

West Brom jakter fortsatt på sesongens første hjemmeseier, men sliter med litt av det samme som Burnley – nemlig mål. Det har kun blitt ett mål på de fire siste kampene og tre totalt denne sesongen. Deres sesongstart er helt lik som sist sesong; 1-2-2. The Clarets har som nevnt kun ett mål i Premier League, men har hentet hjem tre poeng på de tre siste kampene som alle endte målløst. Steven Reid kan få muligheten til å møte sin tidligere arbeidsgiver hvor han tilbrakte fire år (2010-14) og noterte seg 72 Premier League-kamper.

Kampen spilles søndag 28.september kl 16:00

Tidligere møter:
03.feb 2009 Burnley 3-1 West Brom
24.jan 2009 West Brom 2-2 Burnley
2.feb 2008 West Brom 2-1 Burnley
11.aug 2007 Burnley 2-1 West Brom
23.apr 2007 Burnley 3-2 West Brom