Steven Reid om gjenforeningen

Steven Reid pressekonferanseTidligere Baggies-spiller Steven Reid forteller at stemningen blant Clarets-spillerne er utmerket og at de lilla- og lyseblå ser fram til oppgjøret mot West Bromwich imorgen, hvor han tilbrakte fire sesonger. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Forsvareren tilbrakte fire år på the Hawthorns som bød på mye erfaring, noe Reid har tatt med seg til Lancashire hvor Burnley kjemper om deres første seier for sesongen. The Clarets har sikret seg tre strake uavgjort på rad og vi må tilbake til 1968 for å finne sist gang de spilte tre strake uavgjort uten mål.

Reid var fire sesongen med West Bromwich før overgangen i sommer, men reflekterer over en lovende start av Sean Dyches’ mannskap som er et hestehode unna en viktig seier.

– Jeg mener vi må være positive, vi har startet godt, sa Reid. Siden Chelsea-kampen hvor vi spilte veldig bra i 20-30 minutter, så har vi lagt lista for hvordan vi skal spille og i alle kampene vi har spilt siden så kunne det ha gått begge veiene. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Vi kunne ha vunnet hver uke. Vi har vært innflytelsesrike i deler, om ikke alle de kampene. Mot Swansea hadde vi uflaks som ble slått og de tre kampene uten baklengsmål er en positiv start. Vi har ikke vunnet enda, men har holdt buret rent tre ganger hvor den ene sesongen min i West Brom, der tror jeg vi hadde tre gjennom hele sesongen. 

– Å gjøre det etter fem kamper er en utrolig bragd defensivt og vårt største argument hvis vi skal holde oss i Premier League. Klarer man å spille uten å slippe inn mål, men å sette inn ett eller to i motsatt ende, så er man på rett spor.

– Vi hadde minst et par sjanser i hver kamp, kanskje det trengs litt mer selvtillit med den avgjørende delen, men det vil komme. Samtidig som vi fortsetter å forsvare godt i motsatt ende, det er ikke bare Tom (Heaton) i mål og forsvars-fireren, man trenger også et par spisser på topp som jobber sokkene av seg. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

– Det er en del av overlevelses-pakken i Premier League, man kan ikke ha et par karer som bare står der oppe. Det er like viktige som forsvaret og laget har vært strålende så langt. 

– Basert på fitness så har det vært intenst. Sett utenfra så hadde jeg litt interesse i klubben forrige sesong siden jeg kjente manageren fra min tid i Millwall. Men jeg må innrømme at jeg ble målløs av hele atmosfæren rundt klubben, alle drar i samme retning og guttenes karakter, samt arbeidsmoral – på daglig basis – har vært førsteklasses.

– Det har vært en fryd å være involvert i miljøet gjennom mine tre første måneder og hvis vi holder på det – noe vi skal – så er jeg sikker på at vi har en god sjanse denne sesongen. 

– Jeg ser fram til å dra tilbake til Hawthorns og møte gamle ansikter. Mange av guttene er det fortsatt og det skal bli godt å se dem igjen, samme med støtteapparatet. Kampen var den første jeg så etter når kampprogrammet kom ut, jeg hadde en flott tid der, spesielt de første sesongene når vi avsluttet på topp ti. Forrige sesong var skuffende selv om vi ble værende i Premier League, avsluttet spilleren.