Neste: Arsenal

arsenalTurf MoorNok en storkamp venter på Turf Moor og denne gang er det Arsenal FC som kommer på besøk. London-laget er i en veldig god form om dagen og har vunnet et utall kamper på rad, men Arsene Wengers mannskap er også klare over at the Clarets ikke er noen enkel motstander på eget gress der de har overrasket flere de siste hjemmekampene. 

The Clarets har fått tilbake Matt Taylor som kan få en retur i lagoppstillingen etter at en Akilles-skade har holdt han ute av spill siden August. Fredrik Ulvestad varmet benken i forrige kamp og kan også bli tatt med i varmen, skulle anledningen behøve det. Sean Dyche har ingen nye skader å bekymre seg over; Ross Wallace, Steven Reid og Kevin Long er alle ute med skader.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Gjestene er også styrket etter at Mathieu Debuchy, Jack Wilshere, Mikel Arteta og Abou Diaby er tilbake fra sine skader, men må klare seg har Laurent Koscielny og Wojciech Szczesny tvilsomme.

Arsenal har ikke hatt det enkelt de gangene de har besøkt Turf Moor og vi må tilbake til 1970 sist gang de vant i Lancashire, riktignok i ligaen. Det ble en seier i FA cupen i 2008 og oppgjøret blir det 100. mellom lagene opp gjennom historien der Arsenal har et overtak på statistikken med 45-32-33.

Burnleys form basert på poeng viser at de ikke er i form med 1-3-6 på de siste ti kampene og kun ett mål på de siste kampene. Derimot har the Clarets hanket inn fire poeng fra deres siste to hjemmekamper, samtidig som de har holdt buret rent. Sean Dyche har en vane å sende ut det samme mannskapet; 16 kamper har det samme laget som i foregående kamp blitt sendt ut – Leicester ligger på andre plass med syv. Burnleys toppscorer Danny Ings har spilt seks kamper uten å finne nettmaskene, noe som er hans lengste periode med måltørke denne sesongen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Gunners har vunnet syv strake Premier League-kamper med 17 som følge, deres beste formkurve siden deres legendariske «the Invincebles». De er også det eneste laget som har til gode å tape mot et lag fra den nedre delen av tabellen 13-3-0, noe som helt klart vil utfordre Burnley. Der the Clarets hadde en lei vane å slippe inn mål på dødballer, så har Wengers mannskap satt inn solide 20 mål.

Spissen Oliver Giroud er i storform og har nettet i de seks siste Premier League-kampene, samt ti mål på de siste ti kampene – i alle turneringer. Både Sanchez og Mesut Ozil kommer til å by på problemer for the Clarets som øyner nok et sterkt resultat på eget gress.

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 12.april kl 18:30.