Tapte mot Arsenal

arsenalBurnley logo stor(Burnley 1-0 Arsenal): Arsenal tok en tidlig ledelse etter en heldig Aaron Ramsey og fikk god hjelp av dommeren i første omgang. Burnley hadde side sjanser, men til tross for å ha jobbet hardt, så klarte de ikke å hente inn målet og gikk dermed på nok et surt tap.

Et positivt aspekt i kampen var at Matt Taylor fikk komme inn mot slutten av kampen.

Det var ingen endringer for the Clarets’ lagoppstilling og gjestene fikk den beste starten. Arsenal fikk et frispark allerede etter ett minutt spilt når Trippier og Sanchez kjempet om ballen, sistnevnte var laget av fjær, datt ned stakkar og skrek etter kort – lista var lagt. Chilenerens frispark ble rettet enkelt av Tom Heaton.

Like etter på motsatt side var Sam Vokes på farten og spissen løp seg fri fra Per Mertesaker på venstre kant, men klarte ikke å overliste keeper Ospina. Gjestene presset på og etter en kontring prøvde Mesut Özil seg på et skuddforsøk som Heaton reddet mesterlig, det ble klabb og babb i feltet og ballen havnet til slutt hos Aaron Ramsey som var heldig fra tolv meter og fikk satt kula i nettet etter 12.minutter. 0-1 til Arsenal.

Burnley tok seg inne nevneverdig nær av målet, selv om de var skuffet og begynte å jage en utligning. Det ble noen frispark fra fine posisjoner for begge lag, men verken Trippier eller Cazorla fikk satt inn kula. Dommeren var som nevnt innledningsvis Arsenals 12.mann på banen og blåste meget ofte for hendelser som er akseptert i en U13-kamp, men merkelig nok ikke i denne Premier League-kampen. 19 ganger blåste Dean i første omgang.

Omgangen bør ikke på så stort mye mer fram til Mike Dean blåste av til pause. Etter sidebytte var Burnley raskt på hugget og det ble både frispark og hjørnespark uten at det hjalp noe særlig. David Jones, Ashley Barnes, Sam Vokes og Danny Ings prøvde seg mot Ospina som var med på notene, og på motsatt side var «fjær-fot»-Sanchez på fære ved noen aledinger, men nok en gang var Heaton med på notene og avverget.

Ingen av lagene fikk noe særlig grep om omgangen og Burnley-fansen øynet muligheten når George Boyd kom til en fin posisjon, men skottens forsøk gikk like til side for mål midtveis i omgangen. Burnley jobbet og jobbet, stresset Arsenal-spillerne som virket å ha god kontroll ut kampen. I det fjerdedommeren la til tre tilleggsminutter ble Matt Taylor satt utpå etter å ha vært på sidelinjen siden august – det ble ikke mer enn 40 sekunder spilletid på midtbanespilleren, men et godt tegn at Burnley omsider har noen flere alternativer på midten.

Burnley: Heaton; Trippier, Duff, Shackell, Mee; Boyd, Arfield, Jones (Taylor 90+3), Barnes; Ings, Vokes.
Innbyttere: Gilks, Keane, Ward, Ulvestad, Kightly, Jutkiewicz.
Gule kort: Mee (25’), Duff (26’)

Arsenal: Ospina; Bellerín, Mertesacker, Kościelny, Monreal; Coquelin, Cazorla; Ramsey, Özil, Sánchez (Chambers 90+3); Giroud (Welbeck 81).
Innbyttere: Szczęsny, Gibbs, Flamini, Rosický, Walcott.

Dommer: Mike Dean
Tilskuere: 20,615 (3,421)