Neste: Birmingham City

En kamp som opprinnelig skulle ha blitt spilt tidlig i mars, men som ble utsatt grunnet Citys FA-oppgjør med Chelsea. Kampen endte forøvrig med tap der London-laget gikk videre 3-1 sammenlagt.

Siden den gang har the Blues hatt en berg- og dalbane-form, mens the Clarets vant overlegent 5-1 i forrige runde, men det var også deres første seier på åttende forsøk. 

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Birmingham stiller antageligvis med samme tropp som mot Doncaster i håp om å forankre deres Play-Off plass. Midtbanespiller Keith Fahey (lysken), forsvarerne Stephen Carr (kne) og Jonathan Spector (lår) samt Pablo Ibanez (hamstring) er utilgjengelig for gjestene.

Eddie Howe derimot har litt mer hodebry enn ellers; Jay Rodriguez (lysken) og Martin Paterson (hamstring) er garantert ute, men det er noe usikkerhet rundt Ben Mee (ryggen), Danny Lafferty (hamstring), Danny Ings (kne) og Kieran Trippier (hode).

Charlie Austin er selvskreven i lagoppstillingen etter en strålende oppvisning som resulterte i karrierens første hat-trick for spissen i forrige oppgjør og skadene som er nevnt over, kan åpne dørene for noen fra U18-laget.

Foto: BurnleyFC.com

Ettersom kampen er «til gode» for begge, så står det mye på spill for kamphanene; City kan få et tre poengs forsprang fra Blackpool, Brighton og Middlesbrough som alle har 63. Burnley vil ved seier her kunne klatre (teoretisk sett) fire plasser, til en 12.plass.

Både City og Clarets har en lang historie bak seg og siden 1893 er det Burnley som har vunnet flest ganger på deres 90 møter; 42 Burnley, 30 Birmingham og 18 uavgjort. Deres siste tre kamper har endt med 2-1, der City har gått seirende ut av de to siste, men de har ikke fått en dobbel over Burnley siden 1959 og skulle det igjen ende med 2-1 i dette oppgjøret, vil det bety at lagene har scoret 250 mål seg imellom.

På Turf Moor, har det ikke gått på skinner for Eddie Howes menn – noe sjefen gledelig har lyst til å endre på.

Vi ønsker å la hjemmefansen dra hjem med en god smak. De har vært veldig tålmodige med oss og veldig støttende – til tider har vi frustrert oss selv og ikke minst fansen. Det er derfor et stort ønske om å avslutte sesongen så bra som vi kan, slik at vi kan gå inn i neste selvsikre, sa Howe.

Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har slitt med formen med 1-3-2 forrige måned mot Birminghams 2-3-2. Burnley har også til gode å vinne to kamper etter hverandre etter årsskiftet og håper å fortsette på formen de viste mot Portsmouth på lørdag.

En merkelig statistikk Lancashire-laget har er at de er det eneste laget som har scoret fem mål på kampens første fem minutter, men de har ikke spart på kruttet og kan vise til 97 mål under Eddie Howe. Burnley er også desidert farligst på skuddforsøk i ligaen; 509 ganger har de ladet kanonene retning motstanderens keeper.

Birmingham på sin side ønsker å forankre 4.plassen med en tredje seier på fem kamper og har scoret minst tre mål i seks av syv av deres siste kamper. En ting lagene har til felles er at de har begge de minste stallene i ligaen.

Tidligere møter:
22.nov 2011 Birmingham 2 -1 Burnley

Kampen spilles på Turf Moor, tirsdag 3.4 kl 20:45