Neste: Brighton & Hove

Brighton and Hove Albion FCTurf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnley tar imot Brighton på Turf Moor i kveld og håper på en en takk for sist over de hvite og blå etter å ha tapt på Amex stadium i høst. Kampen er et oppgjør the Clarets må vinne for å holde tritt med QPR som besitter plassen over og som er utfordreren til helgen.

Brighton har gjort det godt mot Burnley de tre siste gangene, mens the Clarets håper hjemmeformen vil være tungen på vektskålen.

Ben Mee ser ut til å være klar igjen for de lilla- og lyseblå etter ha slitt litt med skade, men Ross Wallace må nok belage seg på en treningskamp til for å kartlegge vingens kampform. På topp håper tidligere Brighton-spiller å få sin første start for the Clarets etter overgangen for litt over to uker siden.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

På motsatt side er vingen Will Buckley utilgjengelig etter skaden han pådro seg mot Blackpool i slutten av desember, mens Tomasz Kuszczak, Bruno, Gordon Greer, Stephen Ward og David Lopez er tilgjengelige. The Seagulls vant den første kampen 2-0 og de har vunnet de tre siste oppgjørene mot Burnley, men Turf Moor har vist seg å være et vanskelig sted å vinne på for de tilreisende med tap så langt som i september 2012.

Burnley har kun tapt en kamp av de ni siste i Championship og kun en seier på de fem siste forsøkene på eget gress – tapet kom mot Middlesbrough i romjulen. The Clarets har kun sluppet inn 20 mål denne sesongen, noe kun QPR har bedre statistikk på. På Turf Moor har Burnley vist seg å være en tøff nøtt å knekke siden de enda har til gode å tape.

Gjestene har vunnet fire av deres siste seks kamper i samtlige turneringer, der kun ett har endt med tap som kom mot Derby. The Seagulls er i likhet med Burnley sterke på topp og har ikke maktet å score i kun to av deres siste 16 kamper.

Kampen spilles på Turf Moor, tirsdag 28.januar kl 20:45

Tidligere møter:
24.aug 2013 Brighton 2-0 Burnley
23.feb 2013 Brighton 1-0 Burnley
01.sep 2012 Burnley 1-3 Brighton
06.apr 2012 Burnley 1-0 Brighton
17.des 2011 Brighton 0-1 Burnley
31.jan 2006 Brighton 0-0 Burnley
24.sep 2005 Burnley 1-1 Brighton
16.apr 2005 Burnley 1-1 Brighton
20.nov 2004 Brighton 0-1 Burnley