Vanskelig ettermiddag på sørkysten

Brighton and Hove Albion FCBurnley logo stor(Brighton 2-0 Burnley): Brighton fikk den beste starten og ble møtt av et solid Clarets-forsvar som ryddet opp, men en feilpasning av Kevin Long sørget for at hjemmelaget tok ledelsen midtveis i omgangen. Det kunne ha blitt 2-0, men Heaton tok en kontroversiell takling og fikk et gult kort og etter sidebytte fikk kampen virkelig en ny dimensjon når dommeren ga Heaton sitt andre og sendte han av banen. Assisterende trener Ian Woan fikk samme behandling for protestene som fulgte. Leonadro Ulloa økte ledelsen til 2-0 og satte spikeren i kisten for the Clarets.

Skotten Ross Wallace er som kjent ute av spill i et par måneder, noe som banet vei for en annen skotte; Scott Artfield – Keith Treacy som overbeviste i forrige kamp gjorde seg også fortjent til startplass og erstattet Junior Stanislas.

Hjemmelaget fikk den beste starten med Ward og Lopez som var på hugget, men det var langt mellom sjanse og mål. The Clarets var som forventet tålmodige og Danny Ings var første til å teste ut Kuszczak, men ballen trillet like utenfor – under forarbeidet med sjansen ble Dean Marney liggende nede noe som skapte bekymring – heldigvis gikk det bra og midtbanespilleren var raskt på bena.

Etterhvert som omgangen nærmet seg midtveis åpnet kampen seg og Burnley kom til en fin sjanse som Artfield ikke benyttet seg av da keeper Kuszczak var delvis på bærtur og sendte ballen ut noe som ga to hjørnespark på rappen – uten hell.

Men det var en forsvarstabbe som sørget for kampens første mål når Kevin Long sendte en svak tilbakepasning til keeperen i det 28.minutt som Andrew Crofts snappet opp og sendte hjemmelaget i føringen. Burnley manglet noe i kampen og var nest best på det aller meste selv om Keith Treacy viste positive takter på høyrekanten, men heller ikke vingen hadde flaksen på sin side.

Buckley kunne ha økt til 2-0 like før pause, men angriperens skudd forsøk var ikke like presis. Det ble en amper stemning på tribunen i det 45.minutt når Kevin Long sendte nok en svak pasning – denne gang med hodet – til Tom Heaton som måtte sette fart utenfor eget felt og klippet ned Ulloa som løp bort fra mål – gult kort. Burnleys beste sjanse kom like før dommeren blåste av omgangen i det Vokes og  Ings samarbeidet pent på gresset, men Dean Marneys skudd gikk rett på keeper Kuszczak.

Det ble ingen bytter for the Clarets’ del etter sidebytte og Burnley fikk tildelt et tidlig frispark som David Jones sendte utenfor etter at Danny Ings ble klippet ned – heldigvis uten å bli skadd.

Hjemmelaget gjorde det ikke enkelt for Burnley og kontroversene lot ikke vente på seg når Tom Heaton fikk – feilaktig – sitt andre gule kort når ballen ble slått ut av hendene på keeperen og av refleks plukket den opp i eget felt, men linjedommeren mente det var utenfor. Bedre ble det ikke når rett og slett udugelige dommerne ga også frispark i 16-meteren.

Den offisielle begrunnelsen var: usportslig oppførsel. Assisterende trener Ian Woan protesterte tydelig, noe som ikke ble tatt godt imot av dommeren og fikk dermed en marsjordre. Det gikk fra verre til verst i det 72. minutt når ballen ble sendt mot Burnley-feltet og fant Leonardo Ulloa som ikke gjorde noen feil og økte hjemmelagets ledelse til 2-0 med hodet.

Sjefen sendte ut friske bein, men verken Edgar eller Stanislas utgjorde den store forskjellen mot et gjennomsnittlig Brighton på Amex Stadium. Sam Vokes fikk en sjanse tre minutter på overtid, men heller ikke tårnspissen klarte å overliste keeper Kuszczak som hadde en god dag på jobb.

BURNLEY: Heaton, Lafferty, Long, Shackell, Trippier, Arfield, Marney, Jones (Edgar 79), Treacy (Cisak 60), Ings (Stanislas 74), Vokes
Innbyttere: Mee, Noble, Duff, Stock
Gule kort: Heaton 45 + 56
Røde kort: 56

BRIGHTON: Kuszczak, Calderon, Greer, Upson, Ward, Lopez (Lua-Lua 60), Ince, Crofts, Augustien (Foster-Caskey 74), Ulloa , Buckley (March 90+2).
Innbyttere: Brezovan, El-Abd, Chicksen, Maximenko
Gule kort: Upson 36

Dommer: D Sheldrake
Tilskuere: 26.007