Neste: Cardiff City

The Clarets tar imot the Bluebirds til dans på Turf Moor i jakten på deres første seier denne sesongen. Kampen blir mellom to «nye» lag som har gjennomgått en omstilling denne sommeren og som begge ønsker å vinne, selv om statistikken tilsier at en poengdeling ligger i kortene.

Foto: Burnleyfootballclub.com

Burnley har fått en treg start på sesongen med en poengdeling, et tap og hvis utsagnet «alle gode ting er tre», så håper de å kunne vinne over Cardiff imorgen. Manager Howe føler at en tre-poenger over the Bluebirds vil gi de lilla- og lyseblå den starten de trenger for å kunne begynne å kjempe om de øverste plassene.

Jeg føler vi trenger den seieren, slik at vi får den selvtilliten til å jobbe fremover, forklarer Howe. Jeg tror ikke at vi er langt unna og jeg har sagt det til spillerne og tror på det selv – i alle kampene vi har hatt denne sesongen har vi hatt øyeblikk det vi har virket veldig, veldig gode. Vi har også hatt øyeblikk der vi burde ha gjort bedre, men vi er ikke langt unna for alt skal falle på plass.

Burnley har gjennomgått en relativt stor omstilling denne sommeren med flere spillere ut og et noen nye inn, men Cardiff har gått gjennom en enda større prosess der helt tolv spillere har forsvunnet og ni kommet inn – i tillegg til en ny manager..

De har hatt et par forandringer der, la Howe til. De har en ny manager og flere spillere har forsvunnet, mens flere har kommet inn. Vi dro for å se dem spille på søndag mot Bristol City og den dagen var de utmerkede og fortjente å vinne – derimot så tapte dem i midtuken som forteller at det ikke er noen lette kamper i denne ligaen og alle kan vinne over alle. Flere lag har startet bra, mens flere har snublet – det er fortsatt tidlig i sesongen, men det viser at alle er konkurransedyktige. Vi må sørge for å konsentrere oss om våre jobber og starte kampen med selvtillit fordi de er et godt lag og jeg føler at vi ikke er langt unna der vi ønsker å være og må stå sammen, avsluttet Burnley-sjefen.

Foto: Burnleyfootballclub.com

The Clarets har Martin «Pato» Paterson på skadelisten, mens Marvin Bartley har tre-kampers karantene etter å ha blitt sendt av banen i siste kamp. Derimot er det to nye spillere som kan få sin debut; tidligere West Ham-angriper Zavon Hines og tidligere Bournemouth-spiss Danny Ings, som begge ble hentet til Turf Moor denne uken. Selv som sistnevnte er klar til kamp, vil han nok ikke få spilletid med det første, etter det manageren uttalte nylig, men mye ligger til rette for at Hines kan få sin debut.

Cardiff-sjef, Malky Mackay (som for øvrig var i søkelyset tidligere i år til å overta jobben etter Brian Laws) kjører en mer vennlig stil overfor sin kommende utfordrer og skryter at the Clarets ved å blant annet plassere dem i favorittsetet til opprykk. Skotten feier dermed bort litt av presset på eget lag over på Burnley og legger til at det er Eddie Howe som kommer til å føle det mest.

Burnley har aldri vært et enkelt sted å dra, påpekte Mackay. De spilte veldig bra i åpningskampen mot Watford og jeg at de ikke spilte i midtuken kommer til å hjelpe dem – og det er noe vi må være klare over. De har vært oppe blant eliten og rykket ned, men de ønsker seg opp igjen og de har fortsatt fallskjermene og er ansett som en av de sterkeste lagene. Man må isåfall snakke med Burnley om hvor store de fallskjermene er, men det er en fordel for dem etter å ha rykket opp og er et system vi spiller etter.

Lagene har møttes ved ganske mange anledninger opp gjennom årene – fra 1994 har lagene danset ikke mindre enn 18 ganger med 5-6-7 i Cardiffs favør. Gjestene enda til gode å vinne på Turf Moor siden 1987/88-sesongen, mens the Clarets har faktisk ikke vunnet over den kommende motstanderen siden 2007 og oppgjørene etter da har endt med poengdeling.

Opp gjennom historien har kamphanenes 70 oppgjør endt med 27 Cardiff-seire, 19 uavgjort og 24 Burnley-seire.

Forrige sesongs møter:
15.feb Cardiff 1-1 Burnley
07.mai Burnley 1-1 Cardiff