Neste: Everton

EvertonTurf MoorThe Clarets reiser til Liverpool og møter Everton som har funnet formen og nok en gang er de lilla- og lyseblå underdogs, ikke bare sliter de med å vinne på Goodison Park, men de har kun en seier på elleve bortekamper. Everton styrkes av toppscorer Lukakus retur og Martinez’ mannskap øyner nok en tre-poenger. 

Everton ser ut til å få tilbake toppscoreren Romelu Lukaku som har vært ute av spill i en måned. Leon Osman er tvilsom, samtidig som Bryan Ovideo og Aiden McGeady lite sannsynlig får spilletid til tross for å ha returnert på treningsfeltet.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets på sin side styrkes av Steven Reid og Ross Wallace som er tilbake etter mindre skader, men har fortsatt Dean Marney og Kevin Long ute med langtidsskader.

The Toffees har gjenfunnet formen og kan vinne sin tredje kamp på rad over Burnley, noe de ikke har klart siden slutten av 60-tallet – den gang ble det fire på rappen. Burnley eneste seier i serien på Goodison Park kom i 1976, den gang ble det 3-2 til the Clarets.

Det har allikevel blitt en del møter mellom kamphanene og det kommende blir deres 100. og skulle Everton score i denne kampen vil det bli deres 100. mot the Clarets.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

Liverpool-laget har gjenfunnet formen og står med 10 av tolv mulige poeng på deres fire siste kamper, men deres hjemmeform er også noe å bekymre seg over: de er det ett av tre som enda har tilgode å tape dette kalender året. Arsenal og Chelsea er de to andre. Videre har det blitt fire av seks kamper uten baklengsmål på eget gress.

The Clarets har slitt med å hente hjem poeng i løpet av de siste elleve kampene: 1-3-7. De har heller ikke overbevist foran mål og det har ikke blitt mål siden deres seier over Manchester City, som betyr 4:59 uten mål. Burnley har sluppet inn mål i de siste 13 bortekampene, sist gang de holdt buret rent på fremmed gress var i september mot Crystal Palace. Lancashire-laget lekker som en sil i første omgang og kan viste til 29 mål imot, noe som er seriens høyeste.

Kampen spilles på Goodison Park, lørdag 18.april kl 16:00