Neste: Hull

Den første av to kamper mot topp-seks lag venter og tigerne ankommer Turf Moor med en ambisjon som sier «takk for sist», mens hjemmelaget flyr høyt etter å ha gjenfunnet formen de siste kampene. 

Manager Howe fikk gledelige nyheter nylig når Brian Jensen igjen trente med førstelaget etter lenger tid på skadelisten, men må derimot klare seg uten forsvarer Duff som måtte tas av banen grunnet en hamstring-skade.

Foto: BurnleyFC.com

– Michael er tvilsom, vi må se an hvordan han føler seg. Vi er fortsatt usikre på skadeomfanget der han følte hamstringen og krampe, men vi prøver å bedømme om det var krampe eller noe mer omfattende, sa Howe.

For gjestenes del må de klare seg uten Liam Rosenior som soner karantene etter nok et gult kort mot Middlesbrough-tapet i sist runde, mens kjente Seyi Olofinjana er tilgjengelig etter å ha vært ute siden sommeren takket være en kneoperasjon. Nick Barmby har derimot Paul McShane og Joe Dudgeon tilgjengelige.

Statistisk sett sitter Burnley med et overtak i løpet av deres 55 oppgjør gjennom tidene: 26-11-18 og har på vunnet de siste fem kampene over tigrene med solide 14 mål mot tre innslupne. Følgelig jakter the Clarets på en sjette strake seier over Hull og med lagets gode form de siste seks kampene troner de ligaen som det beste formlaget, samtidig som de er det laget i ligaen som har spilt lengst uten poengdeling: 16 kamper.

Fortsetter vi på statistikken så har Burnley tapt de seks siste kampene på nyttårsaften, men her er det verdt å merke seg at Lancashire-laget heller ikke hadde noe lyst å vise til når det gjaldt andre juleda.

For Hull sin del satte Middlesbrough en stopper for deres sterke seiersrekke på fire strake seire og har spilt uavgjort de to foregående gangene på nyttårsaften.

Tidligere møter:
28.sept 2010 Burnley 4-0 Hull
08.mar 2011 Hull 0-1 Burnley
26.nov 2011 Hull 2-3 Burnley

Kampen spilles på Turf Moor, lørdag 31.12 kl 16:00