Zavon vil få muligheten, sier Howe

En av sommerens gladnyheter på overgangsfronten var forsterkningen av Junior Stanislas og Zavon Hines, førstnevnte har sprudlet i Burnley-trøya sine offensive løp, innlegg og assists – sistnevnte derimot har vært anonym.

Hines er en av Eddie Howes mange brikker i angrepet, men har ikke klart å bryte gjennom på førstelaget og det har kun blitt en håndfull kamper for den tidligere West Ham-spilleren siden overgangen. 

Foto: Lancashire Telegraph

23-åringen besitter ferdigheter både på kanten og på topp, men med et angrep bestående av toppscorerne Jay Rodriguez og Charlie Austin, Sam Vokes nesten umiddelbare effekt på laget, samt Martin Patersons comeback har gjort det vanskelig med spilletid på Turf Moor. Bedre blir det ikke tatt i betraktning at Danny Ings er tilbake i trening og regnes å være tilbake etter nyåret – også han er en spiss.

Til tross for at unge Zavon ikke en gang har blitt tatt med som benkesliter, er ikke manageren skuffet over det han har sett. Sjefen uttrykte sin frustrasjon tidligere i sesongen etter regelendringen fra syv tillatte til fem tillatte innbyttere trådde i kraft – noe som følgelig har sin innvirkning. Med hard arbeid, derimot, er alt mulig mener Howe.

Selvsagt klarer han det, vi vurderer alle spillerne på trening, sa sjefen. Det er mulighet for alle og vi ønsker å ha alle involvert. Det er synd ettersom fem-manns-regelen gjorde at et par har mistet mulighetene sine og vi har en av de beste angrepene i ligaen. Vi hentet Zavon fordi vi har tro på hans ferdigheter og det tar tid for alle spillerne å finne seg til rette, noe jeg mener han har klart fint de gangene han har spilt.

– Et par av spillerne har også kommet tilbake fra skade, men det er opp til Zavon selv å fortsette med den harde jobbingen som vil gi han muligheten – han har ferdighetene og kommer til å bidra i sesongens andre halvdel, sa en betryggende manager Howe.