Neste: Ipswich

Med et nytt navn på fraværslisten og et nytt et som tilskudd tar the Clarets imot Ipswich som har vært enten eller på bortebane i år. Og med ni kamper igjen er det «nå eller aldri»-innstilling for de lilla- og lyseblå.

Burnleys skader ble forverret tidlig i uken når Jack Cork måtte byttes ut, ble etterhvert sendt til sykehus og omsider tilbake til moderklubben Chelsea hvor grundigere undersøkelser ble gjort. Howe har fra før Martin Paterson, Steven Thompson og Charlie Austin på skadelisten, pluss en Chris McCann som fikk sin første kamp for reservene i midtuken. Ellers så er Danny Fox utilgjengelig etter å ha pådratt seg sitt 10. gule kort i forrige kamp, noe som åpner dørene for Brian Easton og nysignering Shane Duffy kan muligens få sin debut i den lilla- og lyseblå trøya.

Det er helt åpent, forklarer manager Howe. Det er opp til laget som spiller, det er mer enn nok klubber i lignende posisjon som oss, som føler at de er klubben som kan klare det, men vi må sørge for at det er vi som gjør det. Vi må gi oss selv den muligheten og med de lagene rundt oss som vi kommer til å møte de neste kampene, kommer det til å være avgjørende.

– Brian (Easton) er høyst aktuell nå som Foxy har karantene. Brian har jobbet hardt på trening, han er en dyktig spiller og har helt klart talentet, så det kommer egentlig an på systemet vi kommer til å benyttet oss av og hvem vi planlegger å bruke, men det er en mulighet for han.

– Reaksjonen har vært positiv (etter sist tap) og jeg håper på en god kamp, jeg tror spillerne er klare og vi har hatt mye god trening og jeg er begeistret for responsen etter Bristol-tapet, så nå det gjelder å vise det på banen. Det er som en mini-liga med ni kamper igjen, vi ønsker å oppnå vårt mål, men som jeg har sagt tidligere, en ting er å snakke om det – det gjelder å vise det der ute, forklarer Howe.

På motsatt banehalvdel venter Paul Jewells mannskap som har kvittet seg med mesteparten av skadene, foruten leiesoldat Kieron Dyer som sliter med lårskade. Jewell må gå gjennom de ti spillerne som ble sendt ut på langslags-oppdrag og se an formen på dem, men har ellers en bekymringsfri stall å velge mellom.

Sist gang lagene møttes endte det 1-1 på Portman Road, et resultat the Clarets vil ønske å snu i sitt favør på Turf Moor.