Neste: Leicester

leicester fcKing Power StadiumThe Clarets reiser til Leicester og møter en av sine hardeste opprykkskonkurrenter  i toppen. Begge lagene har hatt en liten dupp i formen og ønske å heve seg, spesielt foran kameraene – det er duket opp for toppkamp i the Championship.

Leicester må klare seg uten spissen Chris Wood, mens Wes Morgan er tvilsom, noe som åpner for Liam Moore, Matty James og Anthony Knockaert. Burnley er styrket av Dean Marney og Ketih Treacy etter at begge sto over forrige runde og dermed er det kun Ross Wallace som er langtidsskadd.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets har ikke hatt det enkelt mot Leicester og forrige sesong ble det en dobbel av the Foxes der David Nugent scoret i begge oppgjørene og har scoret i tre av de siste fire oppgjørene mot Lancashire-laget. De lilla- og lyseblå har heller slitt litt med å finne nettmaskene for fullt mot Leicester og har ikke klart å score mer enn ett mål på de siste tolv møtene, noe som strekker seg tilbake til 1975.

Leicester har vunnet fire av de siste fem møtene og sist gang Burnley klarte en dobbel over Leicester var i begynnelsen av ligaene i 1987/98. På King Power Stadium har hjemmelaget godt det bra denne sesongen med syv seire av ni mulige, men har tapt de to siste serie kampene og bør unngå tap dersom de vil opprettholde trykket.

Det frittscorende laget fra Lancashire har kunne juble over mål i ni av de siste ti kampene og kun Brighton klarte å nekte Burnley nettkjenning. En ripe i lakken for Sean Dyche’s mannskap er at de ikke har vunnet noen av deres tre siste borte kampen (0-1-2), en trend som må snus dersom førsteplassen skal beholdes.

Kampen spilles på King Power Stadium, lørdag 14.desember kl 13:15 og blir direktesendt

Tidligere møter:
29.des 2012 Burnley 0-1 Leicester
19.sep 2012 Leicester 2-1 Burnley
17.apr 2012 Leicester 0-0 Burnley
01. nov 2011 Burnley 1-3 Leicester
09.apr 2011 Leicester 4 0- Burnley
21.aug 2010 Burnley 3-0 Leicester