Neste: Millwall

The Clarets reiser til London og møter et Millwall-lag som ligger og vaker i bunnen og ikke har vunnet på hele åtte serierunder. Burnley på sin side ankommer the Den flyvende høyt etter å ha overkjørt Nottingham Forest i sist runde. 

Kenny Jackett er den manageren som har ledet sitt lag lengst av lagene i the Championship og møter ligaens yngste manager i Eddie Howe. Begge lagene har noen skader å bekymre seg over; det kommende hjemmelaget kan bli styrket av Therry Racon (ankel) og Tamika Mkandawire (kne), men må nok klare seg uten Josh McQuoid selv om spissen er tilbake i trening.

Foto: BurnleyFC.com

For the Clarets sin del, så er fortsatt angriperne Pato og Ings ute, selv om sistnevnte er på bedringens vei er det nok et par måneder til han vil få debuten sin. Michael Duff og Brian Jensen er heller ikke tilgjengelige, mens Junior Stanislas og Keith Treacy er tvilsomme grunnet mindre hamstring-problemer.

I løpet av historien har lagene møttes 53 ganger, der 17 av oppgjørene har endt med poengdeling og begge har vunnet 18 ganger hver seg – ganske åpent med andre ord. The Clarets siste seier i London kom i august 2001 og den gang vant de 2-0 og lettere blir det ikke hvis man tar i betraktning at Millwall kun har sluppet inn et Clarets-mål på de siste fem oppgjørene.

London-laget scorer ikke allverden med mål og kun vise til ni mål (seks i ligaen) med  «toppscorerne» Liam Trotter, Darius Henderson og Hamer Bouazza – alle med kun to mål. De lilla- og lyseblå derimot har to målmaskiner i Jay Rodriguez og Charlie Austin som deler 14 mål, syv hver – Austin har nettet like mange mål som det hele Millwall-laget har tilsammen i ligaen.

Millwall jakter en etterlengtet seier og står med tre strake tap i alle turneringer og kan vise til skuffende 1-4-4 siden sesongstart mot Burnleys 2-3-3 som også fikk en tung start på sesongen. Ironisk nok har lagene en ting til felles hva seire angår; deres siste seire kom mot Nottingham Forest.

Tidligere oppgjør:
02.okt 2009 Millwall 1-1 Burnley
12.mar 2010 Burnley 0-3 Millwall

Kampen spilles på the Den, lørdag 1.okt kl 16:00