Neste: MK Dons

MK Dons

Turf Moor pre-game Foto: D. Bentley / BFCBurnley tar imot MK Dons til deres første ligakamp noensinne og gjestene skal få en utfordring med tanke på the Clarets’ gode hjemmeform basert på de siste kampene. Lancashire-laget skal derimot ikke ta noe for gitt, for Dons har en tendens til å holde mye på ballen og skape mange sjanser underveis. 

Manager Dyche kan sende ut et uendret lag for tredje gang på rad, noe som ikke ville være uvant for mannen med den karakteristiske stemmen. På skadefronten er flere spillere i trening igjen og sommerens signering Matt Lowton kan få sin debut for de burgunder- og lyseblå. Joey Barton er nok fortsatt ikke kampklar og må belage seg på sidelinjen, men fikk en god start i dagens reservelagskamp (egentlig U21) hvor han kom på scoringslisten. (Everton 0-4 Burnley)

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

På motsatt side har MK Dons-sjefen flere skader å bekymre seg over: Ben Reeves , Joe Walsh, Mark Randall, Dale Jennings, Darren Potter og Cody Cropper er alle ute med enten hamstring eller kneskader.

Oppgjøret blir som nevnt det første i ligasammenheng, men ikke det første generelt; de to gangene lagene har møttes har det endt med 2-1 til the Clarets – begge gangene i cupen. Mens Burnley hadde en tendens til å slippe inn mange mål fra dødballer i begynnelsen av deres forrige Premier League-eventyr, så har over halvparten (56%) av målene denne sesong kommet nettopp fra dødballer.

MK Dons fikk en god sesongstart og satte inn fire mål i åpningskampen, men har siden da kun funnet mål en gang på fem kamper. Sean Dyches mannskap har derimot funnet flyten og målene kommer fra alle posisjoner.

Kampen spilles på Turf Moor, tirsdag 15.september kl 20:45