Sterk seier over Sheffield Wednesday

Burnley logo storSheffield Wednesday(Burnley 3-1 Sheffield W.) The Clarets fikk en pangstart på kampen når David Jones sendte hjemmelaget i føringen etter syv spilte minutter, men klarte ikke å holde ledelsen og midtveis i omgangen sto det uavgjort.

Manageren gjorde noen bytter i annen omgang og det ga uttelling når innbytter Matt Taylor og hjemmedebutant sørget for resten av målene.

Manager Dyche sendte ut et uendret mannskap og ga dermed Andre Gray sin hjemmedebut på Turf Moor.

Burnley fikk en pangstart på kampen når the Clarets ble tildelt frispark fra fin posisjon ca 20 meter fra buret etter syv spilte minutter.

David Jones stilte seg foran kula, fikk et overblikk og tok løpefart, ladet kanonen og sendte kula rett i høyre hjørne. 1-0 til Burnley!

Gleden ble kortvarig for hjemmelaget. Michael Keane pådro seg en smell i ansiktet (nesa) og måtte av banen for kort behandling, i mellomtiden leverte Pudil kula midt i feltet og der var Adthe Nuhiu som vant over Ben Mee i feltet og utlignet for the Owls. Heaton var sjanseløs. 1-1 på Turf Moor.

Begge lag kom til noen fine muligheter, men verken Michael Keane eller Andre Gray fikk gjort noe med stillingen før dommeren blåste av omgangen. Etter sidebytte kunne Andre Gray ha fått hull på byllen, men forsøket ble avverget i siste liten.

Det må sies at the Owls klarte å knekke David Jones og Michael Kightly-koden fra rundt halvtimen spilt og til rundt midtveis i annen omgang, som gjorde Burnley tidvis sårbare

Hjemmelagets Fernando Forestieri var en konstant trussel for Duff og Keane og kom til flere muligheter, mens Tenyadi Darikwa storspilte på høyrekanten med imponerende spill både defensivt og offensivt.

Kampens første bytte kom like etter timen når Kightly ble erstattet med Matt Taylor og the Clarets ble med ett et annet lag. Det tok ikke lang tid før George Boyd ville prøve seg og med et genialt og hardt skudd fikk han debutanten Wildsmith til å redde mesterlig, Burnley hadde våknet.

Godt spill og fine muligheter var resultatet fram til det sto rundt kvarteret igjen og Sam Vokes, som heller ikke hadde den aller beste kampen ble erstattet med Rouwen Hennings. Det Burnley-laget som spilte på banen ut kampen var bemerkelsesverdig godt.

Andre Gray fosset fremover like etter med innbytterne Hennings og Taylor med seg og la inn kula på motsatt side til Matt Taylor som ikke gjorde noen feil og 2-1 til the Clarets i det 78.minutt.

Andre Gray hadde all grunn til å være fornøyd med sin hjemmedebut og ett minutt på overtid viste spissen hvorfor han ble hentet til Turf Moor. Fra sin posisjon på høyre spiss-side, jaget han kula som ble sendt til forsvarer Liam Palmer, snappet opp kula og løp mot feltet, vendet og satte kula mellom bena både på Palmer og keeper Wildsmith. 3-1!. Flott enkeltmannsprestasjon av den tidligere Brentford-spissen.

Burnley: Heaton; Darikwa, Duff, Keane, Mee; Boyd, Arfield, Jones, Kightly (Taylor 62); Vokes (Hennings 76), Gray (Long 90).
Innbyttere: Gilks, Ward, Lowton, Anderson.

Wednesday: Wildsmith; Palmer, Lees, Loovens, Pudil; Lee, Hutchinson, Wallace (Matias 75), Bannan; Forestieri, Nuhiu.
Innbyttere: Price, Turner, Semedo, Helan, Joao, Lopez
Gule kort: Bannan 80’ Hutchinson 88’

Tilskuere: 17,277 (2,417 Shef.W)