Neste: Newcastle

Bilde: Adam Haworth

Newcastle har hevet seg etter en treg start. Burnley stoppet en forferdelig tapsrekke. Nå skal man kjempe om å unngå nedrykksplassen under flomlysene på Turf Moor.

Bortelaget kommer fra to strake seire før Nations League-pausen. Burnley slet med seg ett poeng borte mot et Leicester i en ganske underholdende 0-0-kamp. Men begge lag er i absolutt nedrykksfare med kun ett poeng ned til 18-plass. Dette er altså en kamp som kan vise seg helt avgjørende når vi skal telle opp poengene ved sesongslutt.

Flere av hjemmelagets spillere har vært usikre i lang tid før kampen, men de fleste ser ut til å rekke kampen. Både Defour og Gudmundsson har blitt erklært spilleklare av Dyche. Derimot ser Tarkowski ut til å miste kampen, mens både Ward og Pope fortsatt er ute. Brady startet for Irland i landslagspausen og virker å være 100 prosent klar igjen etter skaden. Da gjenstår det å se om han kan kjempe seg tilbake i startellevern.

For Rafa Benitez sine menn er både Dummet, Lascelles, Muto og Shelvey usikre. Mens Lejune og Sterry er ute. Skulle flere av disse spillerne mangle vil det være en klar svekkelse for Newcastle.

Det siste møtet på Turf Moor var ikke det mest velspilte oppgjøret, men det ga en av mange trepoengere for Burnley den høsten. Et sent Jeff Hendrick-mål sørget for at det endte 1-0. En reprise av dette hadde passet fint etter flere tøffe kamper.

Det kanskje mest minneverdige oppgjøret mellom disse lagene må vi tilbake til 201/15-sesongen for å finne. På St. Jamses Park ble en heftig kamp spilt mellom to lag som senere skulle vise seg å kjempe i bunnen. Newcastle tok tidlig ledelsen ved Steven Taylor, før Paul Dummet dummet seg ut, og headet ballen over egen keeper og i mål. Dessverre tok det ikke lang tid før Colback banket inn en suser fra langt hold til 2-1.

20 minutter ut i andre omgang fant et presist Kigtly-innlegg luggen til Danny Ings som stusset inn 2-2. Moussa Sissoko bragte derimot Newcastle tilbake i ledelsen med litt over ti minutter igjen å spille. Men Burnleys store spiller den sesongen, George Boyd, dunket inn utligningen like før slutt og fastsatte resultatet til 3-3 i en kamp Sean Dyche sitt mannskap satte tre kuler i aluminiumen.

Skulle man ta tre poeng her vil man få en sårt tiltrengt luke ned til nedrykkslagene, hvor flere har prestert godt i det siste. Med tap vil man for alvor være tilbake i dritten. Med andre ord er dette en veldig viktig kamp mot et annet lag i samme problem.