Sjansesløseri og nok et hjemmetap

(Burnley 1-2 Newcastle): Det var lite som stemte for Burnley den første halvtimen med to baklengsmål. Sam Vokes ga Burnley håp med en flott redusering, men med et sjansesløseri uten like i annen omgang gjorde ikke Burnley det enkelt for seg selv.

The Clarets startet i en mer gjenkjennelig 4-4-2 med Wood og Vokes på topp og Robbie Brady på kanten, men Burnley fikk den verst tenkelige starten på kampen.

I det tredje minutt ble gjestene tildelt hjørnespark som ble godt klarert, men havnet etterhvert utenfor Burnley-feltet. Det ble litt klabb og babb før et skudd ble sendt mot Burnley-målet, uheldige Ben Mee fikk en fot på ballen og kula endret retning. Joe Hart ble satt ut av spill og kastet seg forgjeves etter ballen 1-0 til Newcastle i det fjerde minutt.

Burnley jekket opp et gir og tvang gjestene tilbake på egen banehalvdel etterfulgt av flere farlige situasjoner. Sam Vokes (8′ og 11′) og Chris Wood (13′) skapte trøbbel for de sorte og hvite. Wood skapte the Clarets første store sjanse i det 21.minutt med et hardt skudd mot mål, men rett på keeper Dubravka.

Gjestene svarte med en kontring og sikret kampens andre hjørnespark, som endte i et tredje. Ritchie valgte en kort variant til Ki som la inn i feltet, der fikk Claran Clark (24′) stå uten nevneverdig press og nikket inn 2-0. Svakt forsvarsspill av the Clarets.

Etter halvtimen kunne det ha blitt 3-0, men Burnley-forsvaret fikk ryddet opp i siste liten og avverget en farlig mulighet der gjestene nok en gang hadde mye tid og rom. De påfølgende gangene Burnley bygget opp et angrep ble deres muligheter effektivt stoppet av svakt pasningsspill og dårlige avgjørelser med ballen. Newcastle hadde ikke store problemer med å klarere slikt.

I det omgangen nærmet seg slutten sendte Ben Mee kula fra midtstreken mot Newcastle-feltet. Der raget Sam Vokes høyest og nikket inn reduseringen fra 17 meter. 1-2 på Turf Moor i det 40.minutt. Imponerende av Big-Sam.

Turf Moor bød på noen nervepirrende sluttminutter når Burnley stoppet et Toon-angrep og i tradisjonens tro var innom halve laget før kula havnet hos Chris Wood. Spissen (44′) sendte avgårde en salve og tvang fram en kjemperedning av Dubravka. Det ble hjørnespark og en stor Vokes-sjanse (46′) før dommeren sendte lagene til pause.

Annen omgang startet med et offensivt Newcastle som nesten fikk satt inn sitt tredje for kvelden i det 49.minutt. Matt Ritchie brente en kjempesjanse foran et åpent mål etter at Burnley rotet det til i eget forsvar. Det fulgte med en god Toon-periode og noen spennende muligheter, men Kenedy (55′ og 56′) klarte ikke å overliste Joe Hart.

Dommeren ble ingen populær mann i det 56.minutt etter at Clarke plantet albuen i nakken på Sam Vokes uten at Burnley fikk et fortjent frispark i god posisjon. Chris Wood (68′, 71′ og 74′) og Brady (72′) fikk opp pulsen hos fansen midtveis i omgangen med mange skremmende sjansesløseri i løpet av fem minutter. Gjestene kom fryktelig nære nok et mål når innbytter Joselus kanonskudd traff stanga og spratt ut i det 79.minutt.

Sjefen sendte utpå Jeff Hendrick og Ashley Barnes i det 82.minutt. Burnley ville ha et mål og det var alt eller ingenting på Turf Moor. Gjestenes motgift var vel så effektiv med uthaling av tid og rolig pasningsspill. Fjerdedommeren la til fire tilleggsminutter og Burnley fulgte opp med et massivt press.

Sam Vokes og Burnley fikk en kjempemulighet på overtid av overtiden etter at Ritchie klippet ned Lennon like utenfor feltet. Waliseren kunne ha blitt the Clarets’ redningsmann, men sendte ballen over mål etter å ha utspilt keeper Dubravka. Begge lag fortsetter å trenden der Newcastle fortsetter å vinne, mens Burnley fortsetter å tape.

Burnley: Hart, Lowton, Long, Mee, Taylor, Lennon, Cork, Defour (Hendrick 82), Brady (Barnes 82), Vokes, Wood
Innbyttere: Heaton, Bardsley, Gibson, Hendrick, Westwood, Barnes, Vydra

Newcastle: Dubravka, Clark, Fernandez, Schar, Yeldin, Kenedy (Hayden 90), Ki, Diame, Ritchie, Ayoze, Rondon (Joselu 70)
Innbyttere: Woodman, Manquillo, Hayden, Murphy, Shelvey, Atsu, Joselu
Gule kort: Hayden 94

Tilskuerer: 20.628
Dommer: Anthony Taylor