Neste: Nottingham Forest

The Clarets reiser til skogs og møter tømmerhoggere som sliter på nedrykksplass under tidligere Burnley-sjefen Steve Cotterill. Gjestene fra Lancashire har som mål å avslutte sesongen på Play Off-plass og anser City Ground som et sted å sikre seg tre poeng.

Det kommende hjemmelaget åpner sine armer for Greg Cunningham som har vært ute av spill takket være en hamstring-skade. Spissen Ishmael Miller er tilgjengelig igjen etter å ha vært to måneder på sidelinjen takket være en fotskade, men må klare seg uten forsvars-bauta Luke Chambers som står over den siste av sine tre kamper.

The Clarets på sin side må klare seg uten Junior Stanislas og Martin Paterson – begge hamstring, men blir derimot stryket av Ross Wallace’s retur samtidig som hurtigtoget Danny Ings kan starte på benken. Venstreback Danny Lafferty ble hentet fra Derry City som gjør at han er tilgjengelig, men ettersom spranget fra den irske til den engelske ligaen er såpass stor, er det lite troverdig at 22-åringen får debuten sin med en gang.

Foto: BurnleyFC.com

Oppgjøret blir det 100 mellom kjempene og de foregående 99 har endt med 38 Burnley-seire, 36 Nottingham og 25 uavgjort. Sist gang lagene møttes ble det målfest (5-1), men Forest har en sterk statistikk å vise til på hjemmebane der de kun har tapt én gang på 16 forsøk og det var i september, 2008.

Nedrykkstruede Forest sliter derimot generelt.. De har tre strake tap i liga og cup og har kun vunnet én gnag på deres tolv siste forsøk. På tredje siste plassen, fire poeng unna trygghet, er City Ground den banen i Championship som har verst statistikk å vise til: tre seire på 14 forsøk og fem strake tap.

The Clarets jakter en åttende seier på elleve kamper i ligaen med håp om å minke avstanden mellom dere og Play Off-plassene. Manager Howe har trent sine disipler godt som syv borteseire denne sesongen – mot fem hjemme og er det laget i Championship som har flest skuddforsøk; 373 med 191 på mål.

Kampen spilles på City Ground, tirsdag 31.1 kl 20:45

Tidligere møter:
07.juli 10 Burnley 1-0 Nottm Forest
12.apr 11 Nottm Forest 2-0 Burnley
27.sep 11 Burnley 5-1 Nottingham Forest