Neste: Sheffield Wednesday

The Clarets tar imot uvant selskap fra Sheffield, et selskap de har slitt med opp gjennom årene, men som befinner seg plassen over direkte nedrykksplass. Sist gang lagene var i samme liga dro the Owls det lengste strået og vant begge oppgjørene – nå vil Burnley ha hevn.

Eddie Howe har noen slitne bein å tenke på, blant annet kaptein Jason Shackell som har slitt med en kneskade de siste ukene, men har også Danny Ings ute over en lenger periode. Gjestene har det ikke stort bedre med både Reda Johnson (fot), Kieran Lee (ankel) og Mark Beevers (kne) er alle uaktuelle, men har Rhys McCabe og defender Lewis Buxton (hamstring) tilgjengelige.

Foto: BurnleyFC.com

Klubbene møtes for første gang på fire sesonger og sist gang de var i Championship var i 2008/09-sesongen – den gang vant the Owls med hele fire mål i hvert oppgjør. For å helle ytterligere mer salt i såret for the Clarets, står Sheffield Wednesdays rekord om største borteseier fortsatt; 7-2 på Turf Moor i april 2003. De rykket ned samme sesong og nå trenger Burnley tre mål for å score 100 mot deres Yorkshire-motstandere.

The Clarets jakter deres tredje seier av fem ligakamper og til tross for positive prestasjoner så har det kun blitt tre seire på de siste åtte kampene som ga 15 mål for og imot. Sheffield-laget på sin side har tapt de siste seks kampene i alle turneringer og står i fare for å tape femte gang på rad i ligaen.

The Owls er en av to klubber i ligaen som står uten borteseier, den andre er Nottingham Forest. Dave Jones’ mannskap har latt motstanderen score først i seks av de siste åtte kampene.

Kampen spilles på Turf Moor, tirsdag 2.10 kl 20:45