Neste: Sunderland

SunderlandStadium og lightBurnley reiser til Sunderland og møter Guy Poyets mannskap som har like mange poeng som Lancashire-laget og en seier her er viktig for begge.

The Clarets ønsker å heve seg etter skrellen fra forrige runde, men har ikke overbevist på fremmed gress denne sesongen – vil det snu? 

Sunderlands Adam Johnson og Wes Brown har kommet seg over skadene som holdt på sidelinjen mot Fulham i FA cupen, men må klare seg uten Jack Rodwell og Lee Cattermole. Skadesituasjonen gjør at Liam Bridcutt eller Jordi Gomez blir å se på midtbanen.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

For the Clarets’ del er det kun Kevin Long og Stephen Ward som er langttidsskadd.

Dette blir lagenes 100. oppgjør og Sunderland har et lite overtak med 40-26-33, enklere blir det ikke for Burnley som ikke har vunnet i Sunderland siden 1972.

The Black Cats har riktignok tapt deres tre siste kamper og har kun en seier på deres siste tolv ligakamper, tre totalt denne sesongen. Profilerte Jermain Defoe står notert med 124 mål mot 32 Premier League-utfordrere, men har enda til gode å score mot Burnley.

Foto: BurnleyFC.com
Foto: BurnleyFC.com

The Clarets står med en lignende formkurve som sin kommende motstander, kun en seier på deres siste 12 bortekamper. Sean Dyche har sendt samme mannskap i åtte kamper på rad og troner på topp denne Premier League-sesongen med den statistikken, kun ett lag kan viste til lenger og det er Birmingham City fra 2009/10-sesongen der de holdt ut i tolv kamper.

Danny Ings har nettet syv ganger for de lilla- og lyseblå, som er kun ett mål mindre enn det ex-Claret Steven Fletcher (nå i Sunderland) gjorde sist gang de opplevde Premier League-eventyret. Videre har unge Ings nettet i tre kamper på rad og ved mål mot Sunderland, vil han bli den første Burnley-spilleren som kan viste til fire mål på fire kamper i Premier League.

Kampen spilles på Stadium of Light, lørdag 31.januar kl 16:00