Newcastle satte stopper for formkurven

(Newcastle 2-0 Burnley): Newcastle tok ledelsen etter et flott skudd av Schär midtveis omgangen og Longstaff økte kvarteret senere. Annen omgang bød på et taktisk Newcastle, godt hjulpet av dommeren, som gjorde det vanskelig for Burnley og stoppet Lancashire-lagets gode form.

Burnley fikk tilbake eventyreren Johann Berg Gudmundsson i lagoppstillingen. Det startet rolig, men tok seg raskt opp med et par spennende halvsjanser. Hjemmelaget var ivrigst, men møtte på et robust Clarets-forsvar. Schär (12′) skapte kampens første mulighet på kampens første hjørnespark.

Foto. BurnleyFC.com

Det fulgte litt tennis og hjørnespark til begge lag uten de store sjansene, men begge fortsatte å skape spennende muligheter. Så midtveis i omgangen etter en god Newcastle-periode, fikk Fabian Schär kula, ladet kanonen og sendte salve fra 25 meter. Ballen fant det lille rommet mellom Heaton og nærmeste stolpe. Sveitserens harde skudd fikk hjelp av stolpen og i mål. 1-0 til Newcastle etter 24.minutter. Det er på sin plass å ta av seg hatten der..

En Volley fra Chris Wood (26′) tvang fram en fantastisk refleks hos keeper Dubrovka som nektet Burnley en umiddelbar respons. I det 38.minutt mistet McNeill etter en noe tvilsom takling og Newcastle kontret. Ballen havnet hos Ritchie på kanten og ble lagt inn i feltet. Sean Longstaff gjorde ingen feil i feltet og økte til 2-0 i det 38.minutt fra kort hold.

Igjen fikk Burnley mulighet til umiddelbar respons og denne gang var det Gudmundsson (40′). Islendingen ble taklet i siste liten og the Clarets ville ha straffe, men dommer Pawson vinket spillet videre. James Tarkowski fikk en skremmende farlig sjanse og burde ha redusert i det 44.minutt, men sendte kula himmelhøyt over. Etter to tilleggsminutter ble lagene sendt i garderoben.

Annen omgang startet med et uvant bytte for the Clarets og Dwight McNeill ble erstattet av Robbie Brady. Sjeldent Dyche foretar bytte så tidlig i kampen, men det må sies at McNeill slet med å finne sin plass på St. James Park. Innledningsvis fortsatte Burnley med håpløse lange baller mot Wood og Barnes. De kom derimot nærmere mål ved å holde ballen på bakken og bevege den fremover.

Almiron (52′) kunne ha økt ledelsen alene med Heaton, men Burnley-kapteinen var med på notene og ga til hjørnespark som det ikke ble noe ut av. Tarkowski (54′) og Barnes (58′) prøvde seg, men fikk ikke hull på byllen. Etter timen fortsatte hjemmelaget å være det bedre laget på eget gress og the Clarets ble stadig mer frustrerte over alle frisparkene imot. Burnley skulle på ingen måte få noe gratis av dommeren i denne kampen.

Tennis med lange baller fulgte i en håndfull minutter og med 20 minutter igjen ble Peter Crouch sendt utpå. Utrettelige Barnes ble ofret. Det første innbytteren gjorde var å vinne en hodeduell til bortefansen store glede. Dommeren fortsatte å være – på godt norsk – en kødd og det var en urovekkende samstemthet i dommer-trioen at alt skulle gå i hjemmelagets favør. Selv deres sjeldne hjørnespark ble avblåst for at ballen var utenfor…

Mot slutten av kampen ble Matej Vydra introdusert. Burnley sikret seg to hjørnespark på rad og fikk nesten redusert med Vydra (85′), men med halve Newcastle foran seg, gikk det ikke. Peter Crouch fikk gult kort for å ha taklet Schär, men det var stusselig når Crouch rørte magen til sveitseren og Schär tok seg til bena og «vred seg i smerte».. Innbytter Diame lo nede for behandling minuttet senere etter å ha fått smakt på albuen til Crouch.

Når spillet omsider ble satt i gang igjen, var Burney veldig på hugget. Vydra (90+3′) fikk muligheten på klabb og babb, men det var ikke Burnleys dag. Det endte med et frustrerende tap.

Newcastle: Dubravka, Schar, Lascelles, Lejeune, Hayden, Longstaff (Diame 84), Ritchie, Ayoze (Joselu 86), Rondon, Almiron (Dummett 74)
Innbyttere: Darlow, Dummett, Yeldin, Diame, Ki, Atsu, Joselu
Gult kort: Longstaff 22

Burnley: Heaton, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Gudmundsson, Hendrick, Cork, McNeill (Brady 46), Barnes (Crouch 70), Wood (Vydra 82)
Innbyttere: Hart, Gibson, Lowton, Ward, Bardy, Crouch, Vydra
Gule kort: Hendrick 59, Crouch 87

Dommer: Craig Pawson
Tilskuere: 48.323