Vi var ikke oss selv

Burnley gikk på årets første tap mot Newcastle og sjefen mener det skyldes en liten tåke etter Tottenham-seieren i helgen som var. Tom Heaton trygger fansen og eventyreren Gudmundsson vil at the Clarets bretter opp ermene i neste kamp.

The Clarets spilte under pari mot Newcastle og lå under med to mål til pause. Etter sidebytte forsøkte laget å rette opp i egne feil, men klarte ikke å snu kampen.

Foto. BurnleyFC.com

Det er vanskelig å analysere. Vi var helt klart ikke med i første omgang og det vanskelig å ikke tenke at lørdagens resultat fortsatt satt i guttene etter å ha slått en av de seks store. Hadde vi hatt uken fri, hadde det kanskje lagt seg.

Vi så ut som et lag som vant over et stort lag slik vi gjorde på lørdag med en utmerket prestasjon og må gjenta det noen dager senere. Til pause minnet vi spillerne om det og i annen omgang så vi mer ut som oss selv. Energien var tilbake der vi prøvde å skape noe og vi så ut som oss selv igjen.

Foto. BurnleyFC.com

Vi mistet Westy den ettermiddagen på grunn av sykdom. Det var et tilbakeslag, for han har vært utmerket, samtidig som vi håper han ikke smittet noen andre. Det var en faktor, og det at det antageligvis var en kamp for tidlig for Dwight. Misforstå meg rett, han kan være klar til helgen, men det var for mye å be om å gjenskape den energien.

Foto. BurnleyFC.com

Kollektiv så klarte vi ikke å finne det lille ekstra i spillet vårt. Når det er sagt så scoret de et klassemål selv om Tom ikke hadde så mye å gjøre. Vi svarte med to gode sjanser og man vet aldri hva som hadde skjedd hvis en av dem hadde gått inn.

Det er vanskelig å kritiserer fordi spillerne har vært fenomenale i så mange prestasjoner den siste tiden. Jeg mener Charlie Taylor var god i dag og det var godt å ha Robbie Brady og Johann tilbake, fordi det er viktig i det lange løp. Det underliggende er at det var flere positive aspekter, men kvelden var en påminnelse at man ikke kan slippe opp, for da får man ingenting igjen, avsluttet sjefen.

Foto. BurnleyFC.com

Berg Gudmundsson kom inn som innbytter og bidro til å skape flere gode muligheter, men måtte som resten av laget forlate banen med hodet senket. Det var islendingens første kamp siden tidlig januar, men Burnley er fortsatt ikke helt på trygg grunn. Det vil eventyreren rette opp i.

De siste ukene har vært bra og vi har plukket opp mange poeng. De er et vanskelig lag å spille mot og det syntes, men vi vet at vi kan spille bedre og kommer helt klart til å prøve på det denne lørdagen. Vi møter Crystal Palace som befinner seg i samme situasjon som oss, så det kommer til å bli en stor kamp. Vi ser fram til å hente hjem tre poeng.

Foto. BurnleyFC.com

Og straffesituasjonen?

Han taklet meg, helt klart, men vi fikk ikke noe. Tarky fikk også en god mulighet. Det ville ha endret stemningen i laget, men det gikk ikke vår vei og det er skuffende. Jeg mener prestasjonen ikke var god nok, spesielt i første omgang. Vi tok oss opp etter sidebytte, men vi lå under med to mål og de hadde veldig mange foran ballen. De var vanskelige å bryte og vi klarte ikke å finne en måte å score på.

Et mål hadde fått oss gående og de hadde nok blitt litt nervøse. De forsvarte seg med mange i boksen også. Vi hadde et par halvsjanser og burde kanskje ha utnyttet de bedre, men det gikk ikke vår vei, sa Johann.

Foto. BurnleyFC.com

El kapitan, Tom Heaton insisterer at laget er i god stand og tapet ikke kommer til å påvirke troppen til neste kamp.

Foto. BurnleyFC.com

Troen er der fortsatt så det er ikke noe å bekymre seg over. Det var en kamp på bortebane og uavhengig av det klarte vi å skape noen gode sjanser. De kunne fort ha endret kampbildet hvis det ble mål.

Vi brettet opp ermene i annen omgang, men det er krevende når man ligger under med to mål på bortebane. På tross av mulighetene, så skapte vi ikke nok problemer for dem. Det er ikke noe som foregår i bakgrunnen, vi må forsikre oss at vi er klare til helgen.

Vi var ikke helt med fra begynnelsen og fikk ikke en god start. De fikk ett mål og så ett til, og dermed hadde de noe å holde fast ved. De var vanskelige bryte og vi hadde ikke noe svar på hvordan vi kunne gjøre det. Det kan være frustrerende til tider og vi var ikke oss selv. Noen ganger er det vanskelig å akseptere, men vi må børste det av oss og gjøre oss klare til neste kamp, avsluttet kaptein Heaton.

Foto. BurnleyFC.com