Nok en taktisk utklassing

(Burnley 1-3 Crystal Palace): Burnley fikk en verst tenkelig start med et tidlig selvmål. De klarte ikke å svare og ble som i forrige kamp taktisk utklasset. Burnley hadde lite å stille opp med og plan B, altså lange baller i feltet, er allment kjent at ikke fungerer. Det ble kun et trøstemål av Ashley Barnes.

Burnley fikk tilbake Ashley Westwood og stilte ellers med et uendret mannskap mot Palace. Det startet jevnt på Turf Moor uten de store mulighetene og Burnley var først ute til å skape hodebry for Palace. Innleggene var litt for upresise og spennende muligheter ble avverget.

Foto. BurnleyFC.com

The Clarets dominerte innledningsvis og i gjestenes første angrep klarte en uheldig Phil Bardsley å sette ballen i eget mål. Zaha sendte fra ene kanten til Schlupp på andre, sistnevnte måtte legge inn igjen. Bardsley ville klarere, men det endte med 0-1 til Palace i det 15.minutt.

Burnley prøvde å svare med Barnes (19′ og 32′), Wood (23′), Westwood (26′) og Hendrick (34′). Hjemmelaget fulgte opp med høyt press og et stresset Palace-lag forsvarte seg heroisk. Mot slutten av omgangen kom gjestene litt mer til, men klarte ikke å skape de store sjansene. Wood (44′) var sistemann til å forsøke seg før pause.

Annen omgang startet med et bytte og Hendrick viket vei for Gudmundsson, men det hjalp lite for the Clarets. Zaha fant Wan-Bissaka på kanten, sistnevnte la inn i feltet til Michy Batshuayi som klinket til på direkten og økte ledelsen til 2-0 i det 47.minutt.

Ashley Barnes fikk en fantastisk mulighet til å reduserer i det 53.minutt, alene med keeper og tre meter unna klarte han å sende kula over(!) mål. Rundt timen var det gjestene som tok over mer av spillet og Schlupp (60′) kunne ha økt ledelsen ytterligere. Burnley var forutsigbare og Palace hadde et taktisk overtak i Lancashire. Det ble synlig når hjemmelaget begynte å sende lange baller mot feltet.

I det 71.minutt var Ben Mee meget uheldig med et tilbakespill og hadde det ikke vært for raske reflekser fra Tom Heaton, ville Batshuayi økt til 3-0. McNeill ble tatt av banen med nesten 20 minutter igjen av kampen og erstattet av Robbie Brady. Dommeren gjorde det heller ikke enkelt for Burnley med å unnlate å dømme i flere tvilsomme situasjoner. Motsatt vei var terskelen naturligvis mindre for å gi frispark.

Det skulle gå fra vondt til verre for the Clarets. en Palace-kontring endte til slutt hos Wilfred Zaha i feltet. Spissen lekte seg med noen finter og spilte ut midtstopperne. 3-0 i det 76.minutt og kampen var i praksis punktert. Der Burnley satte ut på Peter Crouch, sendte Palace ut Benteke.. Crouch vant som forventet flere hodedueller.

Ashley Barnes gjorde opp for de utallige brente sjansene med en redusering i kampens siste spilleminutt, men det hjalp lite. Crouch (90+1) kunne ha redusert ytterligere minuttet senere, men fikk Hennessey til å strekke på alle kroppens ledd og tvang fram et hjørnespark – med et nødskrik.

Etter fem tilleggsminutter var det hele over og deres andre strake tap på rad var et faktum. Det skal bli spennende å se hva manageren kommer til å si etter dette tapet, for «at the Clarets fortsatt fløy høyt etter Tottenham-seieren» fungerer ikke denne gang.

Burnley: Heaton, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Hendrick (Gudmundsson 46), Westwood, Cork, McNeill (Brady 72), Barnes, Wood (Crouch 81)
Innbyttere: Hart, Gibson, Brady, Lowton, Gudmundsson, Crouch, Vydra
Gule kort: Mee 37

C.Palace: Hennessey, Wan-Bissaka, Tomkins, Dann, van Aanholt, Meyer (McArthur 71), Milovojoevic, Schlupp, Batshuayi (Benteke 83), Zaha (Townsend 78)
Innbyttere: Gualta, Kelly, Ward, McArthur, Townsend, Ayew, Benteke
Gule kort: Tomkins 65,

Tilskuere: 19,223 (C.P 1,255)