Stolt sjef og ivrige spisser

Manageren var stolt over sitt Clarets-lag etter at de dro i land nok en viktig seier over og økte avstanden til bunnen. Spissene er strålende fornøyde etter å ha scoret ett hver, men begge er sikre på at det er mer i vente.

Både Chris Wood og Ashley Barnes kom på scoringslisten, mens Harry Kane viste seg fram for gjestene. Med seier mot Tottenham er the Clarets nå ubeseiret i åtte kamper og bikket 30-poeng.

Foto. BurnleyFC.com

Vi vet at det er et gap der, men det spennende med fotball er at utfordringen ikke alltid er umulig. Jeg tror at Spurs var ute av form og vi stilte så mange spørsmål at vi til slutt klarte å vinne kampen. Jeg er stolt av de spillerne og hva de har oppnådd for klubben og for seg selv. Det gjelder ikke bare å vinne kampen, men det var en gjennomgående prestasjon og en velfortjent seier. Vi kan bare veilede dem og jobbe med dem, så all ære til dem. Det fortjener de fordi vi er ikke et Manchester City-lag, men vi har veldig gode spillere og vi leverte nok en gang.

Foto. BurnleyFC.com

Vi ville spille høyt og stilte mange spørsmål. Spissenes villighet og besluttsomhet ga lønn for strevet. De var utmerkede og støttet av et lag fulle av selvtillit, men det beste var – og det kommenterte jeg overfor guttene – roen de hadde når det sto 1-1. Glem situasjonen som ledet til det, men vi holdt stand og prestasjonen har vært nøkkelen.

Foto. BurnleyFC.com

Jeg ser at de to første målene var at det kontroversielle slaget og for vår del var om det var hjørnespark eller ikke. Jeg mener oppriktig at det er vanskelig å bedømme når ballen rikosjetterer av spillere, det kan gå begge veier. For min del så gjelder det innkastet som ledet til deres mål. Ballen gikk ut på vår side og ble kastet åtte-ni meter tilbake. I tillegg så kastet fjerde dommeren ballen tilbake til deres spiller slik at de kunne starte raskt. Slik kan det ikke være. Det var et stort øyeblikk og jeg mener det gikk imot oss. Heldigvis spiller det ingen rolle for rettferdigheten seier, avsluttet sjefen.

Chris Wood satte inn sitt tiende mål for sesongen, mens Ashley Barnes er hakk i hæl med ni nettkjenninger. Det var tredje gang på fire kamper at spissduoen har scoret i samme kamp og Wood føler at det er mer i vente.

Foto. BurnleyFC.com

Jeg er glad for å ha scoret tosifret og forhåpentligvis er det mer i vente innen sesongen er over. Jeg er sikker på at Barnesy og jeg kommer til å prøve å score så mange vi kan. Vi har et godt samarbeid gående og måtte det fortsette lenge. Vi har en god flyt for øyeblikket og føler vi kan slå hvem som helst når vi har dagen. Vi har klatret oppover tabellen, men er ikke der vi ønsker å være. Vi vil være langt unna bunnen så raskt som mulig og med et par seire til vil vi se oppover og ikke nedover, sa Wood.

Foto. BurnleyFC.com

Spisskollega Barnes føler som nevnt hakk i hæl med sine ni mål og har nå scoret mot samtlige av de «seks store».

Det er helt klart en stor seier for hele laget og alle bidro til det. De holder det stramt bakover og tilrettelegger for Woody og meg som kommer med å avslutte det. Vi har en liten konkurranse gående og jeg ligger etter med en, men jeg er sikker på at jeg kommer tilbake, avsluttet Barnes.