Spissduoen sikret poengene

(Burnley 2-1 Tottenham): En rolig første omgang ga en underholdende annen omgang. Wood sendte Burnley i ledelsen, men Kane utlignet kort tid senere. Ashley Barnes sendte Turf Moor i ekstase mot slutten av kampen og Burnley dro i land en sterk og viktig seier!

Det startet rolig på Turf Moor. Begge lag hadde noen fine løp og skapte muligheter på hjørnespark, men forsvaret var på vakt. Burnley var frempå, sterke i duellene mot London-laget og ville mest mest det første kvarteret. Hary Kane (17′) skapte kampens første sjanse, men skuddet gikk like utenfor mål.

Foto. BurnleyFC.com

Klokken tikket og etter halvtimen hadde egentlig ingen av lagene skapt de store sjansene. Så våket begge lagene. Eriksen (32′), Barnes (33′), Son (34′) og McNeill (36′) fikk opp pulsen på Turf Moor. Sissoko (38′) og Rose (39′) prøvde begge på svake forsøk, men Heaton hadde full kontroll. Fram til pause så gjestene mest til ballen, men klarte ikke å skape nevneverdig med muligheter, så da valgte dommeren like så greit å sende lagene til pause.

Etter sidebytte var gjestene på hugget og mye av spillet foregikk på Burnley sin banehalvdel. The Clarets forsvarte seg heltemodig. Kane (50′) skapte en god mulighet og tvang fram en sterk redning av Heaton. Burnley fikk ved en sjelden mulighet til å ha ballen litt og utnyttet den til å skape en fin mulighet som endte i hjørnespark. Dwight McNeill sendte kula fra flagget mot feltet, der var ingen andre enn som Chris Wood (56′) sendte kule i tverrleggeren og i nettet! 1-0 til Burnley!

Gleden ble ikke langvarig og ikke overraskende var fryktelig offensive. Rose kaster et innkast fra midtstreken langt mot Harry Kane på løp, spissen presses av Mee, men er sterkes i duellen og klinker ballen i nettet. 1-1 i det 65.minutt.

Hendrick (70′), Tarkowski (75′) og McNeill (77′) skremte Lloris litt før Johann Berg Gudmundsson og Brady ble sendt utpå. Innbytterne viste seg fram ganske raskt med frispark og hjørnespark. Et Burnley-angrep endte hos eventyreren Gudmundsson. Islendingen løp noen meter og sendte kula mot feltet og fant Ashley Barnes på bakerste stolpe. 2-1 til Burnley i det 83.minutt!

Resten av omgangen halte Burnley ut tiden så mye de kunne, mens Tottenham forsøkte å utlignet nok en gang. Etterhvert la fjerdedommeren til fire tilleggsminutter. Gjestene presset sterkt og innbytter Lamela fikk en fin mulighet til å utligne i det 93.minutt, men han møtte på Tom Heaton. Burnley dro i land en sterk seier over Londonerne og fikk en hevn som takk for sist.

Burnley: Heaton, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Hendrick (Brady 79), Westwood, Cork, McNeill (Gudmundsson 79), Wood, Barnes
Innbyttere: Hart, Gibson, Lowton, Gudmundsson, Brady, Crouch, Vydra
Gule kort: Bardsley 71

Tottenham: Lloris, Foyth (Lamela 76), Alderweield, Vertonghen, Sissoko, Winks (Llorente 61), Rose, Eriksen, Kane, Son (Moura 88)
Innbyttere: Gazzaniga, Davies, Walker-Peters, Lamela, Moura, Wanyama, Llorente
Gule kort: Foyth 68, Lamela 86