Nok en overlegen seier på Turf Moor

Burnley logo storBristol city(Burnley 4-0 Bristol City): Burnley storspilte på egen stue for annen kamp på rad og endelig fikk toppscorer Andre Gray sitt første hat-trick i Football League. Spissen noterte seg to mål i første omgang og ett i annen omgang, mens Scott Arfield også kom på scoringslisten.

Manager Dyche gjorde som forventet noen endringer i laget og valgte å hvile Michael Duff, noe som banet vei for Stephen Ward, mens Michael Kightly erstattet skadde Boyd og David Jones tok over for Dean Marney.

Hjemmelaget startet best og brukte ikke lang tid for å skape den første muligheten når Ward la inn i feltet til Wam Vokes, men spissen klarte ikke utnytte muligheten og dermed var det Joey Barton som ladet kanonen – uten hell. Michael Kightly på kanten hadde også en god start og truet City-laget ved flere anledninger. Andre Gray kom til noen muligheter underveis og det var tydelig at spilleren ville komme på scoringslisten i løpet av kvelden.

Fram mot halvtimen var det Burnley som styrte showet og halve laget kom til muligheter før det omsider løsnet i det 37.minutt. Lancashire-laget kontret og ballen havnet hos ingen andre enn Andre Gray, som lurte seg unna forsvarer Flint og satte kula forbi keeper Fielding og i mål. 1-0 til Burnley.

Fansen fikk noe å juble for og nesten ti minutter senere, to minutter på overtid var det David Jones som sendte en ball til Andre Gray som mottok kula og gjør det han gjør best. 2-0 til Burnley i det 47.minutt.

Etter sidebytte var det gjestene fra Bristol som ville mest. Baker (55′), Bennett (61′), Williams (66′) og Kodija (70′) kom alle til muligheter, men ingen av dem klarte å overliste Tom Heaton eller stopperduoen Ben Mee og Michael Keane.

I det 71.minutt kom spikeren i kisten for Bristol-laget når Sam Vokes spilte gjennom en utsøkt pasning til Scott Arfield på løp, vingen gjorde alt riktig og økte til 3-0. Det skulle ikke mange minutter til før Claret-fansen nok en gang kunne slippe jubelen løs; Matt Lowton fosset fremover på kanten og leverte et presist og lavt innlegg til Andre Gray, spissen gjorde for tredje gang ingen feil foran mål og satte inn sitt tredje for kvelden. 4-0 til Burnley i det 78.minutt!

Manageren satt utpå friske bein og the Clarets gjorde alt det de skulle for å dra i land en viktig seier. Dermed ble det nok en hjemmeseier og deres andre kamp på rad der de vinner 4-0.

BURNLEY: Heaton; Lowton, Mee, Keane, Ward; Arfield (Taylor 83), Jones, Barton (Ulvestad 81), Kightly; Gray (Hennings 81), Vokes.
Innbyttere: Gilks, Duff, Darikwa, C Long
Gule kort: Jones 45’

BRISTOL CITY: Fielding, Williams, Flint, Ayling, Smith, Bennett (Little 76), Freeman (Reid 81), Baker, Wilbraham, Pack, Kodjia (Burns 81).
Innbyttere: Cox, Moore, Bryan, O’Leary
Gule kort: Baker 32’

Ref: A Madley
Tilskuere: 17,324 (372 B.C)