Nok et Austin-mål ga tre poeng

(Doncaster 1-2 Burnley): Etter flere muligheter halv-sjanser i første omgang dukket leiesoldat McQuoid opp ti minutter før pause og sendte avgårde et langskudd som ga en fortjent ledelse. Etter sidebytte reduserte hjemmelagets Brown på et svakt innlegg, men det var takket være Charlie Austins straffemål kvarteret før slutt som sørget for at the Clarets fikk sin tredje seier av fire mulige og dere 10. borteseier denne sesongen.

Eneste endringen manager Howe gjorde i forkant til Donaster-oppgjøret var å bytte ut Dean Marney med skadde Marvin Bartley, ellers var det gledelige nyheter å ha Danny Lafferty delvis klar igjen ettersom venstrebacken var å på benken igjen.

Det tok litt tid før kampens første sjanser begynte å komme, men noen halvhjertede muligheter ble skapt til midtveis i omgangen, der Wallace, Ings, Edgar og Marney alle hadde amisjoner, men lykkes ei. For hjemmelagets del var det Gillett om kom nærmest etter ti minutter spilt etter litt slurvete spill av kaptein McCann, men som heldigvis gikk til hjørnespark.

Like etter halvtimen viste Trippier gode takter, men heller ikke han klarte å sende gjestene i føringen. Nærmest kom hjemmelagets Robert som fikk en kjempesjanse i det 35.minutt da han sendte ballen utenfor på en halvvolley der han istedenfor burde ha sendt Doncater i ledelsen. Kampens første mål kom av leiesoldat Josh McQuoid som fra 30 meter hold klinket til ballen og så kula fly rett i nettet. 1-0 til the Clarets i det 36.minutt. Fram mot pause var det lite som skjedde på Keepmoat Stadium.

Etter sidebytte var det litt mer liv i både tilskuerne og spillerne. Først ute var Austin som leverte en fin stikker til Stanislas, men vingen brukte en touh for mye i feltet og mistet ballen. Derfra var det litt mer åpent og ti minutter uti annen omgang var hjemmelaget i angrep og ballen havnet i Burnley-feltet der Brown pent utlignet med hodet fra kort hold.

Det kommende kvarteret var Rovers på hugget og jaget fler mål, men Austin ville det annerledes. Etter to fine sjanser som begge ble berget av keeper Woods, var det dommeren tur til å markere seg: Stanislas la inn en fin ball mot feltet og Ings satte på løp med Lockwood etter seg. Forsvareren brukte unødvendig albuen i ryggen på Ings som falt over ende i feltet – dommeren tenkte seg over to ganger ga gult til veteranen og pekte på krittmerket.

Det var litt uklart over hvem som skulle hevde seg fra krittmerket i Jay Rodriguez’ fravær, men det ble omsider Charlie Austin som fikk æren og dermed to det 2-1 til the Clarets etter 75 minutter. Det ble naturligvis litt nervøst etterhvert, men Burnley hadde god kontroll og fortsatte å skape sjanser ved Ings og Austin uten hell og dermed ble det en sterk 2-1 seier til Burnley. 10. borteseier denne sesongen og deres tredje av fire mulige.

Burnley: Grant, Trippier, Edgar, Duff, Wallace, McQuoid, McCann, ,Marney, Stanislas (McCartan 89), Ings, Austin.
Innbyttere: Jensen, Lafferty, Howieson, Hewitt
Gule kort: Austin 51, McCann 84

Doncaster: Woods, O’Connor, Friend, Stock (Barnes 21), Brown, Lockwood, Hayter, Gillett, Hird, Robert (Oster 88), Bennett (Coppinger 46).
Innbyttere: Bacayoko, Sullivan

Dommer: N Miller
Tilskuere: 8,350 (1,063 Burnley)