Howe roser spissduoen

Manageren var strålende fornøyd etter the Clarets’ sterke 2-1 seier over nedrykkstruede Doncaster. Lancashire-laget tok ledelsen etter en Josh McQuoid-perle, men ikke lenge etter sidebytte utlignet hjemmelaget, for så igjen ligge under med kvarteret før fulltid da Charlie Austins straffemål sørget for en sterk seier.

Eddie Howe har fortsatt et lite håp om Play Off-plassering, spesielt etter å ha sett lagets gode prestasjoner den siste tiden. Mål av McQuoid og Austin sendte the Clarets opp til en 12.plass – der det kun er seks poeng opp til en topp-seks plassering, men sjefen er mer fokusert på at hans disipler skal gjøre det bra og hamstre inn flest mulig poeng før sesongen avsluttes.

Foto: BurnleyFC.com

– Det er fortsatt mulig og vi må prøve å vinne resten av kampene, sa Howe. Først og fremst skal vi prøve å slå Coventry og se hvor det tar oss – hvem vet hva som vil skje? Alt jeg vet er at vi gir alt i enhver kamp og det er en følelse av mektighet i leiren.  

– Jeg tenker tilbake på Watford-kampen, de to Leeds’ oppgjørene, Reading og andre der vi ga fra oss poeng når vi ikke burde. Ser man på dem nå, er det de lagene som sårer fordi man kunne måle seg med dem og dermed kunne ting ha sett veldig annerledes ut, men det gode er at vi spiller veldig bra og høster gode resultater basert på prestasjonene.

– Det var en fortjent seier og jeg føler vi var utmerkede. Det tok oss lit tid før vi kom oss inn i kampen, men så fort vi begynte å bevege ballen bedre, så kom det flott kontringer og det var veldig gode tegn med litt bedre avgjørelser i den avsluttende halvtimen som gjorde at jeg følte vi kunne vinne med mer. 

Foto: BurnleyFC.com

– Vi var skuffet med å slippe inn målet fordi det kom ut av ingenting, men det var også det som gjorde at vi måtte reagere, noe vi ikke har gjort så bra i tidligere kamper. Det som gledet meg mest var hvor villige vi var til å glemme målet (imot), se fremover og få belønning for strevet. 

Austins 15.ligamål denne sesongen har sendt han til samme nivå som toppscorer Jay Rodriguez. Som i de foregående kampene ga manageren nok en ungdom få sin debut, men denne gang Shay McCartan.

Man kan aldri ha nok spillere som gir sin innsats foran mål og Charlie og Danny har stiftet et godt partnerskap. I lys av Jay Rods- og Patos skade er jeg glad for at de to som har en god sesongavslutning, noe som føyer seg til gode spisser og vi har fire av dem.

– Det er en tøff liga der vi ikke er den rikeste klubben, men vi prøver å kjempe i overklassen og konkurrere med de større klubbene som har brukt fryktelig mye penger. Vi kommer til å gjøre det på vår måte og prøve å få gjennom disse unge spillerne og forbedre dem, avsluttet sjefen.