Nok et stygt tap

(West Ham 4-2 Burnley): Oppgjøret i London bød på dramatikk og mål. Begge lag skapte tilstrekkelig med muligheter til å vinne kampen, men det var West Ham som dro det lengste strået og seiret på eget gress. Burnleys tredje strake tap og tredje kamp på rad der de tapte med mer enn fire baklengsmål.

Burnley hadde ett nytt fjes i lagoppstillingen fra forrige kamp og lot Matej Vydra starte bak Sam Vokes alene på topp i en 4-4-1-1-fomasjon. Det var en jevn start på London Stadium, men etter elleve minutter prøvde James Tarkowski å rydde opp et feilberegnet tilbakespill. Dette fanget Marko Arnautovic opp og plutselig sto det 1-0 til hjemmelaget.

Gjestene kom seg etterhvert mer inn i kampen, men ble møtt av et solid Hammers-lag som ikke ga Burnley mye plass. Matej Vydra (26′) kom nærmest, men det endte med et par hjørnespark uten at det endret resultatet. Etter halvtimen var Felipe Anderson (32′) meget nære 2-0, men forsøket ble avverget på streken. I det 35.minutt skrek hjemmelaget etter straffe, men dommeren lot seg ikke imponere. Reprisebildene viste at West Ham ble snytt for straffe.

Fram mot pause ville hjemmelaget mest. Burnley hadde lite å stille opp med og så mest fram til garderobe-praten, men så ut av intet dukket eventyreren Johann Berg Gudmundsson opp. Et meget raskt samspill på midtbanen og en herlig stikker av Ashley Westwood havnet hos islendingen på løp og satte inn 1-1 i det 45.minutt. Dermed sto det likt i London. Fire tilleggsminutter senere fikk lagene en hvil.

Etter sidebytte var the Hammers på hugget, men Burnley forsvarte seg godt og ikke mange minuttene senere jevnet det seg ut. Arnatuovic (55′) prøvde seg på et godt langskudd og tvang fram det beste fra Joe Hart. Lancashire-laget var mer med i annen omgang og økte underholdningsverdien i London. Etter timen sendte hjemmelaget utpå Chicarito (62′) og innbytteren viste seg umiddelbart ed en god mulighet, men Ben Mee kom til unnsetning og fikk klarert i siste liten.

Hjemmelaget fikk et grep om kampen og en flott kontring endte hos Felipe Anderson (68′) som alene med Joe Hart sendte West Ham i føringen igjen. 2-1 i London. Nest sistemann på ballen, Grady Diangana ble grisetaklet av James Tarkowski og fikk et gult kort. Sean Dyche gjorde i tradisjonens tro midtveis i annen omgang og byttet til 4-4-2. Wood og Barnes kom inn. Kort tid senere ble Robbie Brady presentert.

Innbytterne gjorde den store forskjellen i det 77.minutt. Hjørnespark nummer to ble levert av Robbie Brady og havnet i hjertet av feltet. Der var Chris Wood som raget høyest av alle og utlignet på London Stadium! Minuttet senere kunne det ha stått 3-2 når Barnes og Wood samspilte fabelaktig, men begge var i offside. Dramatikken økte jo nærmere kampen nærmet seg fulltid. Anderson (79) kunne ha satt inn sitt andre for kvelden med et fint skudd mot det lengste krysset, ballen sneiet rekkverket og spatt ut.

Klokken viste 84.minutter når London Stadium igjen kunne juble. En tålmodig oppbygging involverte mesteparten av Hammers-laget og nok en gang var Felipe Anderson rett mann på rett sted og sendte hjemmelaget nok en gang i føringen. 3-2 til West Ham. Nærmest umiddelbart var Burnley i føringen anført av Charlie Taylor, backen la inn kula i feltet og der var Chris Wood nok en gang på rett sted, men sendte ballen i tverrleggeren.

Anderson (87) kunne ha fått sitt hat-trick, men sendte kula rett på Joe Hart. Burnley forsøkte å bryte ned Hammers-forsvaret, men Javier «Chicarito» Hernandez satte spikeren i kisten to minutter på overtid og dermed var kampen avgjort. 4-2.

West Ham: Fabianski, Zabaleta, Diop, Balbuena, Cresswell, Rice, Diangana (Antonio 86), Obiang (Chicarito 60), Snodgrass, Anderson, Arnatuovic (Ogbonna 90+1)
Innbyttere: Adrian, Fredericks, Masuaku, Ogbonna, Antonio, Chicarito, Perez
Gule kort: Anderson 32

Burnley: Hart, Taylor, Mee, Tarkowski, Lowton, Berg Gudmundsson, Defour, Westwood, Lennon (Brady 75), Vydra (Barnes 72), Vokes (Wood 72)
Innbyttere: Heaton, Long, Brady, Hendrick, Barnes, McNeill, Wood
Gule kort: Tarkowski 68, Lowton 87, Barnes 90+4, Brady 90+4