Nytt fra Turf Moor

Det er ikke mye som har skjedd på Turf Moor foruten to begivenheter, den ene – en gladnyhet – er at Michael Duff spilte 90 minutter på reservelaget, mens den andre – en sørgelig nyhet – er at klubbens tidligere kaptein- og legende, Jimmy Adamson gikk bort.

Forsvarer Duff var som forventet på banen da reserve laget feide Morecambe til side med overlegne 6-0(!) og i samme kamp nettet Wes Fletcher solide tre mål. Det var gledelige nyheter for forsvarer Duff som har tilbrakt de siste to månedene på sidelinjen med behandling, 90 minutter sammenhengende fotball (vel, nesten hvis man ser bort fra kvarteret med pause) uten å tilsynelatende være preget av bivirkninger.

Foto: BurnleyFC.com

Før samme kamp ble sparket i gang var det ett minutts stillhet som følge av tidligere klubbkaptein og legende, Jimmy Adamson. Legenden var sammen med nåværende klubbpresident Jimmy McIlroy drivkraften på Burnleys midtbane som sørget for minneverdige opplevelser på Turf Moor gjennom 60-tallet og McIlroy minnes sin tidligere kollega godt.

Det var en av de sørgeligste nyhetene når datteren min, Anne, ringte meg og fortalte at Jimmy Adamson hadde gått bort, sa McIlroy. Jeg er lei meg fordi jeg har så mange minner av en mann som har spilt en så stor del av Burnley Fotballklubbs historie, Jimmy var kaptein når vi var best i England og klubben hadde overflod av landslagsspillere fra alle de britiske øyer.

– Jeg ser tilbake på karrieren min og tenker at jeg var heldig som kunne spille ved siden av en så stor spiller, Jimmy snappet opp årets spiller-prisen rett foran nesa på meg (i 1962) og jeg kunne aldri forstå hvorfor han ikke fikk representere England. Hans bortgang var på TV og mange påsto at han var hjernen for å holde forsvarerne på tå hev og ansvarlig for angrepet.

Han ble tilbudt jobben som Englands landslagsjef, men takket nei fordi han følte at han manglet erfaringen som krevdes for å påta seg en slik rolle. Etter å ha ledet Burnley, hadde han en periode i Leeds og Sunderland, men han overrasket alle ved å gi seg i bransjen og levde ut sine dager i Burnley – vekk fra rampelyset. Jeg kommer til å savne han stort og det er en veldig trist dag for Burnley Football Club, avsluttet Jimmy McIlroy (80).